Techland werkt aan modding tools voor Dying Light

Open wereld-games als Dying Light zijn van zichzelf al goed voor tientallen uren vermaak, maar wanneer een ontwikkelaar spelers het gereedschap geeft om de game zelf uit te breiden, is zo’n spel in potentie oneindig speelbaar. Dat heeft Techland ook begrepen en daarom werkt het aan modding-gereedschap voor Dying Light.

Het is momenteel al mogelijk om de game aan te passen met mods, maar dankzij de speciale tools zou dit een stuk eenvoudiger moeten worden. Volgens Techland krijgen de knutselaars onder ons ontzettend veel mogelijkheden en de ontwikkelaar roept spelers op om ideeën te delen via het forum:

Modders were a massive part of our gaming community since Call of Juarez 2 and Dead Island – and we wish to continue that with Dying Light. This invitation is only the first stage of our cooperation with the gaming community. After the modding tools are released, we plan to actively support the coolest mods created by players.
Wij zijn benieuwd wat de combinatie van mods en hordes zombies gaat opleveren.

  1.   
    kmjansen's avatar

    hopelijk worden de beste mods ook beschikbaar gesteld voor de ps4/x1, zal denk ik niet omdat een dlc of update voor deze platformen ontzettend duur zijn voor developers om door te voeren

  2.   
    Nuffsaid's avatar

    Ik ben erg benieuwd wat er dan allemaal gaat komen! 8)

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    kmjansen schreef, "hopelijk worden de beste mods ook beschikbaar gesteld voor de ps4/x1, zal denk ik niet omdat een dlc of update voor deze platformen ontzettend duur zijn voor developers om door te voeren"

    Hier een paar redenen waarom dit zeer waarschijnlijk niet gaat gebeuren:

    1. Invoer limitaties. Je hebt geen toetsenbord en muis, alles zou naar de controller omgezet moeten worden.

    2. Sony / Microsoft policy, het beleid van Sony / MS zegt dat alle content eerst goedgekeurd moet worden, uitzonderingen gaan naar kleine dingen zoals avatars. De meeste modding-tools staan custom textures toe, dit zou dus voor de PS4/Xbox niet kunnen.

    3. Spelersbase – voor mods ga je gewoon naar de PC, dat is al jaren zo – een modding community opbouwen die hetzelfde kan als een PC modding team vind je niet. De moeite zal zeer waarschijnlijk te groot zijn om het ook groot en geliefd te maken.

  4.   
    Deadstriker's avatar

    Steam Workshop anyone ? 🙂

  5.   
    Flapjack's avatar

    vind dit tot nog toe 1 van de beste zombie games ooit!