Tom en Peter’s Hot Koffie Show: VR headsets de toekomst?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stellingen van deze week:

VR Headsets zijn de toekomst van gaming.

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    Leukste's avatar

    Bij 5:37. Als Peter iets lelijk vindt dan is dat gewoon zo. Dus de VR headsets zijn flinken stappen aan het maken. Ik ben benieuwd hoe dit zich voort zet. Het is inderdaad wel aannemelijk dat ze met een racegame beginnen. Zoals al kort werd uitgelegd. Tom had er op het einde kennelijk geen zin meer in door meteen de camera uit te zetten. Tom2.0 was impressed. Tom2.0 weer leuk de video van edits voorzien.

    Wow! Het oude reactiesysteem op Youtube is weer terug. 😮

  2.   
    matdriks's avatar

    Ik denk dat VR een flop wordt.
    Zelf ben ik wel een voorstander van de gadget.
    Maar voor de reguliere consument heeft het een te hoog gadget gehalte.
    De tools zullen beschikbaar worden gesteld en geïmplementeerd worden.
    Echter ik denk dat net als 3D het niet zal gebruikt worden.
    Iedere TV heeft 3D tegenwoordig, maar wordt nooit gebruikt of zelfs meer overgepraat.

  3.   
    ronineter's avatar

    Dat de VR headset geen goeie graphics had ligt niet aan de computer. Maar aan het aantal pixel’s die gebruikt is voor het scherm van de Occulust rift. Je hebt hier te maken gehad met een dev kit 1 of 2 welke beide nog al een slechte resolutie hebben om dicht bij het oog gebruikt worden. Echter omdat de ontwikkeling van beeldschermen nu hard gaat, zal er binnen kort wel een 4k of 8k resolutie scherm in het nieuwe of release model van de occulust rift komen. Dus het probleem dat peter heeft met de graphics vind ik vooral niet iets om de Virtual reality headsets al op af te rekenen. Omdat wat we nu zien alleen maar development kits zijn waarmee mensen de mogelijk heden kunnen verkennen van VR.

  4.   
    blackname's avatar

    Peter heeft gelijk

  5.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    look at the flowers lizzie eeeuuh peter

  6.   
    tijn80's avatar

    De laatste keer dat ik een VR bril op mijn kop had is 20 jaar geleden. De VR boy van Nintendo. Weet alleen nog dat ik naderhand flink koppijn had :-S

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Weet heerlijk om te luisteren, alvast bedankt daarvoor. Wat de VR betreft, zit ik zelf te twijfelen of het een ‘revolutie’ van gamen gaat worden. Wel ben ik er van overtuigd dat het een echte toevoeging aan bepaalde games (zoals horror games die werden genoemd in dit filmpje) kan geven. Als ‘Project Morpheus’ uitkomt voor de PS4 ga ik hem wel zeker weten halen! Ik heb misschien een vraag / stelling: Wat denken/vinden jullie van/over de bril die Microsoft laatst onthulde. Denken jullie dat dat echt wat gaat worden? Of gaat niemand dat gebruiken? (Bijvoorbeeld voor games zoals Minecraft die in de ‘trailer’ was te zien)

  8.   
    Tom's avatar

    De Virtual Boy was inderdaad ook een log, wazig ding. Absoluut geen revolutie destijds, al heeft het nu meer potentie en achterban.

  9.   
    dav1d's avatar

    Leukste schreef, "Bij 5:37. Als Peter iets lelijk vindt dan is dat gewoon zo. Dus de VR headsets zijn flinken stappen aan het maken. Ik ben benieuwd hoe dit zich voort zet. Het is inderdaad wel aannemelijk dat ze met een racegame beginnen. Zoals al kort werd uitgelegd. Tom had er op het einde kennelijk geen zin meer in door meteen de camera uit te zetten. Tom2.0 was impressed. Tom2.0 weer leuk de video van edits voorzien.
    Wow! Het oude reactiesysteem op Youtube is weer terug. 😮 "

    Het is dan ook echt lelijk. Je bent in de OR echt pixels aan het tellen. Ze moeten minstens 4 keer zo groot zijn wil het speelbaar worden.

  10.   
    Hielke's avatar

    Moet je nagaan, dev kit 2 van Oculus heeft alsnog hogere resolutie schermen dan consoles aankunnen :O

  11.   
    MikeGevers's avatar

    ”tijn80″ schreef, "De laatste keer dat ik een VR bril op mijn kop had is 20 jaar geleden. De VR boy van Nintendo. Weet alleen nog dat ik naderhand flink koppijn had :-S "

    Tja, ook 3D heeft 3 pogingen nodig gehad om echt succesvol te worden: het is in de jaren ’50 geprobeerd, beleefde een heropleving in de jaren ’80, en NU begint het door te breken. Overigens levert het huidige 3D ook bij veel mensen (waaronder ondergetekende) hoofdpijn op.
    Zelf heb ik niks met VR, maar dat komt omdat het op het moment inderdaad vooral voor horrorgames echt goed uitpakt, en daar moet ik niks van hebben. Ik schrok me al dood toen een Dark Elf me na mijn eerste succesvolle inbraak in Oblivion kwam uitnodigen voor de Dark Brotherhood, dus zo’n horrorgame in VR zou me naar alle waarschijnlijkheid fataal worden 😛

    Mogelijke stelling: de nadruk ligt tegenwoordig te veel op de multiplayer van games, waardoor het singleplayer-element wordt verwaarloosd.

  12.   
    Riddle-me-this's avatar

    stelling: Games moeten meer als een losstaand deel gezien worden ipv vergeleken worden met hun voorgangers. voorbeeld: Batman: Arkham Origins t.o.v. Batman: Arkham City