Volgende Condemned komt mogelijk in de handen van indie-ontwikkelaar

Een interessant concept: stilgelegde franchises overdragen aan kleine, onafhankelijke ontwikkelaars. Uitgevers geven niet graag hun licentie voor games af aan derden, maar Jace Hall, huidig eigenaar van de Condemned-titels, denkt wellicht anders.

Op Facebook plaatste Hall een bericht over de toekomst van Condemned. Mensen zouden hem schijnbaar vaak vragen naar een mogelijk derde deel, maar hij heeft zelf geen tijd en team om ermee aan de slag te gaan. Hij vroeg zijn netwerk of het slim was de franchise uit handen te geven:

Since I am focused on other things, and will be for quite some time, this franchise is just sitting there.
I am contemplating finding an interested and proven Indie development team AND PROVIDING IT TO THEM, so that they can take over the franchise and move it forward.
As an indie, it can be very hard to get marketing/media attention for a title that you work on. This franchise is already quite known, has market demand, and is in an innovative genre/category.
Should I explore this idea further? What say you all?
De ex-CEO van Monolith ziet dus wellicht potentie in het ‘uitlenen’ van een franchise. Zo wordt de merknaam toch benut en kan een kleine ontwikkelstudio profiteren van een groter budget en meer bekendheid. Een aardige zet voor de indie-ontwikkelaar in kwestie, aangezien die vaak ongezien, onderbetaald en onbemind hun werk afleveren.

Zou Condemned nieuw leven kunnen vinden bij een onafhankelijke ontwikkelstudio of is het überhaupt geen tactisch plan om game-franchises zo maar uit handen te geven? Het laatste deel van Monolith zelf was een lekker schrikbarend avontuur, zo schreef Michiel in zijn Condemned 2 review.

  1.   
    gamepower's avatar

    dat zou pas vet zijn een nieuwe Condemned, ik kan me nog goed herinneren dat mijn haar soms recht kwam van het schrikken…. het zou idd goed nieuws mochten ze deze franchise nieuw leven inblazen en de kans geven aan kleine ontwikkelaars om zich te bewijzen.