Sony Online Entertainment verkocht aan Columbus Nova; heet Daybreak Game Company

Sony Online Entertainment was tot vandaag één van de velen takken van het Japanse Sony, maar dit onderdeel van Sony is nu verkocht aan investeringsmaatschappij Columbus Nova. Met wat voor bedrag deze overname gepaard gaat, is momenteel niet bekend. Niet alleen volgt er door overname een niet meer dan logische naamswijziging, naar Daybreak Game company, ook krijgt de studio naar eigen zeggen toegang krijgen tot meer middelen.

Hoewel Sony Online Entertainment zich vooral focuste op pc-games, met af en toe een PlayStation-titel, laat men weten dat er na de acquisitie ook ruimte zal zijn voor zowel PlayStation als Xbox evenals mobile games. Sony Online Entertainment kan onder ander EverQuest, PlanetSide, DC Universe Online en het recent in Early Access verschenen H1Z1 tot zijn portfolio rekenen.

 1.   
  Ryan2000's avatar

  Best wel bizar, had dit nooit verwacht van sony

 2.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Wat betekent dit dan voor H1Z1 voor de PS4, komt deze nog wel gewoon uit?

 3.   
  Goldcobra's avatar

  Dit komt nogal onverwacht volgens mij.

 4.   
  Hitman047's avatar

  Onverwacht is het zeker. SOE deed eigenlijk zelden iets voor Playstation, maar toch is het opvallend dat Sony hier één van haar eigen studio’s verkoopt.

  STRAIGHT FLUSH schreef, "Wat betekent dit dan voor H1Z1 voor de PS4, komt deze nog wel gewoon uit?"

  Ja, die game blijft gewoon in ontwikkeling. Maar omdat de IP-rechten van alle(?) games van SOE onderdeel van de verkoop waren, én de studio nu dus multiplatform titels gaat maken, zou je die game bijvoorbeeld ook voor Xbox One mogen verwachten.

 5.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Hitman047″]Onverwacht is het zeker. SOE deed eigenlijk zelden iets voor Playstation, maar toch is het opvallend dat Sony hier één van haar eigen studio’s verkoopt.
  [quote=”STRAIGHT FLUSH schreef, "Wat betekent dit dan voor H1Z1 voor de PS4, komt deze nog wel gewoon uit?"

  Ja, die game blijft gewoon in ontwikkeling. Maar omdat de IP-rechten van alle(?) games van SOE onderdeel van de verkoop waren, én de studio nu dus multiplatform titels gaat maken, zou je die game bijvoorbeeld ook voor Xbox One mogen verwachten.[/quote]
  Ah oke, tnx man 😉

 6.   
  23tygo's avatar

  Raar verhaal. Veel meer heb ik niet te zeggen.

 7.   
  Moodey's avatar

  Uit het niets.. misschien te weinig activiteit door Sony dus dachten ze maar het aan iemand anders te verkopen?

 8.   
  Bram_M99's avatar

  Heel erg raar… Betekend dit dat de exclusives sterk zullen afnemen? Ik hoop het niet…

 9.   
  Leon 2.0's avatar

  Sony Online Entertainment is iets anders dan Sony Computer Entertainment. SCE is verantwoordelijk voor de PS4, dus qua exclusives zal er weinig veranderen. Behalve dan dat een titel als H1Z1 wellicht ook naar Xbox One komt ipv enkel PS4 en pc.

 10.   
  DeAdSeYe's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Sony Online Entertainment is iets anders dan Sony Computer Entertainment. SCE is verantwoordelijk voor de PS4, dus qua exclusives zal er weinig veranderen. Behalve dan dat een titel als H1Z1 wellicht ook naar Xbox One komt ipv enkel PS4 en pc."

  Dat klopt helemaal, weinig mensen weten wat Sony Online Entertainment is. Sony Online Entertainment hield zich bezig met PC, PS3 en PS4 MMO achtige games.

  Alle PS4 exclusieve games zoals Uncharted, Killzone etc. valt allemaal onder Sony Computer Entertainment, een compleet andere afdeling binnen Sony. Wat Leon 2.0 zegt klopt helemaal!

 11.   
  soldierarjan's avatar

  Vind het niet zo heel raar dat ze het verkopen.
  Je hoort altijd weinig van deze studio en ik denk dat sony gewoon al jaren verlies op die games maakt, en dan is het heel logische dat je het verkoopt.