Ubisoft: Watch_Dogs was niet perfect

Mede dankzij de hoge verwachtingen die Ubisoft zelf had geschept op de E3, viel Watch_Dogs voor velen bij de release nogal tegen. Creative director Jonathan Morin erkent nu zelf ook dat zijn game “niet perfect” was en dat een andere aanpak bij de sequel gewenst is.

Morin en zijn team hebben vijfenhalf jaar gewerkt aan Watch_Dogs en wanneer je zo lang in een project verwikkeld zit, word je volgens Morin blind voor de gebreken:

I don’t think Watch Dogs is perfect in any way and there’s a lot of room for improvement. But you don’t always see this when you ship a game. […] Afterward, when you cool down after five and a half years [of development] and take your vacations and people play the game, certain elements become clear.
Hoewel Ubisoft Watch_Dogs 2 nog niet officieel heeft aangekondigd, weten we allemaal dat die er vroeg of laat komt. Morin laat dit ook doorschijnen en geeft aan dat het ontwikkelteam in die game meer risico’s zal nemen:
With a sequel, there is more pressure to push a brand forward and we now have to appeal to fans in a new way. You have to carry on taking risks.
Eerder vertelde Morin dat spelers in Watch_Dogs 2 meer invloed zullen krijgen op het verhaal.

Vond jij Watch_Dogs een tegenvaller, of heb je je prima vermaakt met de game? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Ryan2000's avatar

    Ik heb me prima vermaakt in deze game, alleen de multiplayer mocht wel wat uitgebreider en je had belachelijk veel geld waar je niks mee kon. Dat waren alleen wat minpuntjes.

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Goh, zou het!

    Pop-in textures, 60fps stabiel naar 20fps tijdens het rijden, grafisch teleurstellend… etc.

    En dan heb ik het nog niet eens gehad over de de gameplay. Sure er zijn side-missies maar wat heb ik daar aan als je halverwege het spel toch al alles unlocked heb.

  3.   
    stoneface's avatar

    Ik vond deze game zwaar tegenvallen, heb hem maar voor 25 euro gekocht en ik vond het zelf mijn geld niet waard. Ubisoft wilt de laatste tijd gewoon veel games uitbrengen en kijken niet meer naar de details. spijtig…

  4.   
    Bram_M99's avatar

    Ik heb hem later gehaald dan toen hij uitkwam, maar heb me er prima in vermaakt. Veel slechte reactie’s gelezen maar ik vond het een ‘gewoon’ leuke game. Misschien kan het ook komen omdat ik geen verwachtingen had, wist er nog weinig vanaf.

  5.   
    RikZonderC's avatar

    Prima game, geen problemen gehad met FPS en de Ggraphics waren goed bij mij. Gespeeld op de PC met een i5 en een GTX760

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Watch_Dogs doet me dan ook echt denken aan Assassin’s Creed.
    In 2007 op de E3 waren we ook omver geblazen door de demo die werd getoond, en hoewel het eind product zeker niet slecht was heeft die game ook een tikkeltje te veel hype gekregen.

    Maar het was een mooie fundering voor Assassin’s Creed 2, want zo’n beetje alles was verbeterd in ACII waar we in deel 1 critici op hadden.

    En dat geld nu ook precies voor Watch_Dogs, de fundering is er al, dus het isnu alles sterk verbeteren op gameplay in Watch_Dogs 2.

  7.   
    nanathan's avatar

    Ik ben hem momenteel aan het dpelen op ps4.
    Het spel is mooi maar ik had beter verwacht.
    Het verhaal en gameplay zijn wel geweldig en kunnen me zeer bekoren tot nog toe.
    Prima spel en je kan er uren mee voort.

  8.   
    Ippon99's avatar

    viel zwaar tegen. gta v is veel beter

  9.   
    bjorntukkertje's avatar

    (null)

  10.   
    Goldcobra's avatar

    Goh Ubisoft. Meen je dat nou?

  11.   
    Musicman88's avatar

    Ik had er meer van verwacht. Leuk en zeker een tweede deel waardig, dat was het, maar er was voor mij gewoon veel te weinig te doen. Bovendien kun je het singleplayer verhaal niet opnieuw spelen zonder je online character ook te resetten. Dat vindt ik gewoon zwaar triest in een game.

    Maar ik ben zeker benieuwd naar een tweede deel. En mochten ze dat aankondigen is er ook een zeer grote kans dat ik die ga spelen. Ik denk wel dat ubisoft geleerd heeft van de fouten in de eerste game.

  12.   
    GBA43's avatar

    ”Ippon99″ schreef, "viel zwaar tegen. gta v is veel beter"

    Lekker argument, dat is hetzelfde als appels met peren vergelijken.
    Ik had zelf geen problemen met de FPS, de game was voor mij ok, verhaal vond ik niet heel bijzonder maar de gameplay was leuk.
    Prima vermaakt, was alleen niet 60,- waard..

  13.   
    FireBallz's avatar

    ik heb me prima vermaakt, maar er zijn nog wat minpunten zoals:
    – je krijgt ontzettend snel veel geld waar je geen ene zak mee kan
    – rijdt zeker niet optimaal
    – zijmissies wel leuk, maar staan ver onder het verhaal.
    laten we alleen maar hopen op Watch dogs II!

  14.   
    Andrevantoever's avatar

    Nog steeds niet uitgespeeld..

  15.   
    RockerRoy's avatar

    Ik had zelf gehoopt dat het hacken wat meer inhield dan “Press X to kill everything”. Ook was er inderdaad veel geld waar je niks aan had en de activities waren erg veel herhaling . Een game met een goede basis maar geen optimale uitvoering. Dat er 5,5 jaar aan is gewerkt is trouwens niet veelzeggend, het ligt maar aan hoe groot het team is wat je binnen 5,5 jaar gedaan krijgt.