Microsoft onthult Forza Motorsport 6 voor Xbox One

Eigenlijk mag het nauwelijks nog een verrassing heten, maar Microsoft heeft Forza Motorsport 6 aangekondigd. Nadat vorig jaar Forza Horizon 2 verscheen voor Xbox One en Xbox 360 is het dit jaar weer tijd voor een regulier deel uit de Forza-serie. Ditmaal blijft een Xbox 360-port achterwege, want Forza Motorsport 6 zal exclusief voor Xbox One verschijnen.

Hoewel er verder nog weinig bekend is over de racegame laat ontwikkelaar Turn 10 Studios weten dat de game onder andere de nieuwe Ford GT, Ford Shelby GT350 Mustang en de Ford F-150 Raptor zal bevatten. De nieuwe Ford GT, die tegelijkertijd met de game onthuld is bij de North American International Auto Show in Detroit, zal de ‘cover car’ van Forza Motorsport 6 zijn. Dan Greenawalt, creative director bij Turn 10 Studios, laat daarnaast weten dat we tijdens de E3 in juni een onthulling van Forza 6-gameplay mogen verwachten:

Just as Ford has pushed the boundaries of car technology in GT, Forza Motorsport 6 will embrace that spirit of innovation as our most technically advanced racing simulation to date, offering a fun and realistic automotive experience for both car lovers and gamers. We’re excited to unveil gameplay at E3 in June.

Forza Motorsport 6 verschijnt logischerwijs in het najaar van 2015 en zal exclusief voor Xbox One zijn.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Met dank aan Leukste voor de heads-up! 🙂

  2.   
    Fabianb's avatar

    Veelzeggende video

  3.   
    zultrax's avatar

    Zin in! Onwijs genoten van Forza 5, maar als ik weer de helft van de auto’s die ik wil er apart bij moet kopen dan ga ik het dit keer niet halen.

  4.   
    gamepower's avatar

    zultrax schreef, "Zin in! Onwijs genoten van Forza 5, maar als ik weer de helft van de auto’s die ik wil er apart bij moet kopen dan ga ik het dit keer niet halen. "

    niemand verplicht je om auto’s bij te kopen, er zitten zat veel auto’s in forza5 , dus ik snap je probleem niet.

  5.   
    Daan's avatar

    gamepower schreef, "

    ”zultrax” schreef, "Zin in! Onwijs genoten van Forza 5, maar als ik weer de helft van de auto’s die ik wil er apart bij moet kopen dan ga ik het dit keer niet halen. "

    niemand verplicht je om auto’s bij te kopen, er zitten zat veel auto’s in forza5 , dus ik snap je probleem niet."

    Hij heeft behoorlijk goede argumenten voor zijn “probleem” hoor. Als hij favoriete auto’s heeft waarin hij wilt rijden, welke alleen te koop zijn, dan snap ik best dat hij daar enorm van baalt.

  6.   
    LXZ-76's avatar

    Zou dit realisme of arcade worden? (denk er over om in te stappen op de forza games)

    @Daan onwijs tof om Karbonkel nog een keertje tegen te komen #jeugdsentiment
    😆