Fast Forward: Vacation


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Oud en nieuw
Het lijkt er steeds meer op dat 2015 het jaar wordt van de reboots. Met films als Mad Max: Fury Road, Jurassic World en Star Wars Ipisode 7, maar ook een nieuw deel in de Vacation-franchise. Deze franchise begon in 1983 met National Lampoon’s Vacation. Hierin maakt de familie Griswold een roadtrip door Amerika om een van de grootste pretparken van het land, Wally World, te bezoeken. Deze film kreeg een tweede deel, genaamd National Lampoon’s Christmas Vacation die nog succesvoller was dan zijn voorganger en nog steeds elk jaar tijdens kerst wordt uitgezonden. Verder zijn er nog twee vervolgen gemaakt over de familie Griswold, waarvan de een zich afspeelde in Las Vegas en de andere ging over een roadtrip door Europa. Deze waren helaas niet zo goed als de eerste twee delen.

In deze reboot zijn we weer terug bij de familie Griswold. In de film neemt zoon Rusty (Ed Helms) het op zich om net als zijn vader de perfecte familie vakantie te organiseren. Ze gaan daarom wederom naar Wally World, aangezien het pretpark lijkt te gaan sluiten. Rusty is getrouwd en heeft twee kinderen, en zijn zus heeft inmiddels ook een man aan de haak geslagen. Het zal een familie avontuur worden dat gedoemd is om fout te gaan. Andere oude personages lijken ook terug te keren en dat zijn natuurlijk Clark en Ellen Griswold die tot opluchting van vele fans wederom gespeeld zullen worden door Chevy Chase en Beverly D’Angelo.


De acteurs
Zoals eerder genoemd wordt Rusty gespeeld door Ed Helms. Veel mensen zullen Helms kennen van zijn rol als Stu de tandarts in The Hangover-trilogie. Rusty’s zus, Audrey, wordt gespeeld door Leslie Mann, die benoemd werd tot Hollywood’s koningin der komedie. Zij was eerder dit jaar te zien in de film The Other Woman naast Cameron Diaz en Kate Upton. Andere acteurs in de film zijn Christina Applegate (Married With Children), Chris Hemsworth (Thor) en Charlie Day (Horrible Bosses). De makers hebben dus flink wat acteurs met een achtergrond in komedie weten te strikken.

De verwachting
Ondanks dat Vacation een reboot is, staat de film er wel goed voor. Met een aantal leuke acteurs moeten de de film vast en zeker vermakelijk kunnen maken. Ook het plot van de film klinkt goed. Dit komt doordat ze terugkeren naar de allereerste film en er eigenlijk in feite een soort remake van maken. Toch baart dat tergelijkertijd ook zorgen, want de kans dat de film kan tippen aan de eerste twee delen uit 1983 en 1989 lijkt ons erg sterk. We zullen moeten afwachten tot er wat meer over de film bekend is, want op het moment weten we vrij weinig. Daarom is Vacation voor ons een twijfel geval.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren