Zeldzaamste NES-game ooit voor 100.000 dollar op eBay

In de jaren 80 introduceerde Bandai de Family Fun Fitness Control Mat, een accessoire dat gezien kan worden als de voorloper van de Dance Dance Revolution-matten die je tegenwoordig voor menig tv vindt. Om de potentie van dit accessoire te tonen, bracht Bandai een speciale game genaamd Stadium Events uit.

Vlak voordat Stadium Events zou verschijnen kocht Nintendo de technologie voor de mat echter zelf en dus eiste het Japanse bedrijf dat alle bestaande versies van Stadium Events teruggeroepen zouden worden. Nintendo wilde de game opnieuw uitbrengen met zijn eigen logo en de mat ging voortaan door het leven als de NES Power Pad.

Zodoende werden er slechts 2000 exemplaren van Stadium Events geproduceerd en omdat het spel enkele dagen na zijn release alweer werd teruggeroepen, zijn er naar verluidt slechts 200 exemplaren in de handen van consumenten beland. Dit maakt Stadium Events de zeldzaamste NES-game ooit.


Van die 200 exemplaren zitten er 2 nog in de seal en één daarvan is nu te vinden op eBay. De eigenaar beweert gewerkt te hebben voor Nintendo en de game al sinds begin jaren 90 in zijn bezit te hebben:
This listing is for a complete, excellent+/near mint, sealed copy of the game and the one of few to ever be sent to the Video Game Authority in Roswell, Georgia for official grading, verification and authentication. Once the game arrived safely, the professionals at VGA gently cleaned the item, verified it, graded it and sealed it in a professional quality acrylic case where it will remain for the rest of its life.
Het startbod was 5000 dollar, maar inmiddels is dat bedrag al flink opgelopen. Op het moment van schrijven is het hoogste bod 99.950 dollar, wat betekent dat de volgende bieder minstens 100.050 dollar zal moeten bieden.

Een jaar geleden ging de NES-game Nintendo World Championship voor 99.902 dollar over de toonbank, waarmee het record voor de duurste game ooit werd behaald. Het is dus nu al zeker dat Stadium Events dit record gaat verbreken. De veiling eindigt aanstaande vrijdag, dus we zullen snel genoeg weten voor welk bedrag dit gesealde exemplaar van eigenaar zal wisselen.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Maar over de World Championships gesproken, hebben we het dan over de gouden of de normale grijzen?!

    Wat men/verzammelaars wel niet willen betalen voor zo’n game uit de ouden tijdperk. 😛

  2.   
    Invictus's avatar

    Wow! Je zal er maar 1 in je kast hebben liggen 😮

  3.   
    Jeroenvk94's avatar

    Damn… Zou mijn Nintendo Wii fitnessboard dan ook voor zoveel verkopen? :p

  4.   
    Papachico's avatar

    ”Jeroenvk94″ schreef, "Damn… Zou mijn Nintendo Wii fitnessboard dan ook voor zoveel verkopen? :p"

    Zeker weten! Als je ff een jaartje of 100 wacht is tie zeker wat waard haha

  5.   
    justlivegamen's avatar

    daoum dat is een beetje ovedreven voor een game of niet dan?

  6.   
    Diamc's avatar

    O de ironie, toch nog iemand van Ninento die aan dit project geld gaat verdienen.

  7.   
    blowen's avatar

    ”Jeroenvk94″ schreef, "Damn… Zou mijn Nintendo Wii fitnessboard dan ook voor zoveel verkopen? :p"

    enkel als obama erop speelde terwijl hij diaree had en erop gekakt heeft dan geven mensen misschien 100. 000 dollar