Nieuwe Baldur’s Gate game onderweg

Er komt na vijftien jaar wachten (en de nodige opgepoetste versies) dan toch een compleet nieuw deel in de Baldur’s Gate-serie. Dit heeft Beamdog aangekondigd op de Beamblog. De game was al langer in ontwikkeling, zo tweette de CEO van Beamdog al in 2012 over ‘Adventure Y’, de toenmalige productienaam. De nieuwe Baldur’s Gate gaat plaatsvinden in de tijd die tussen deel één en twee zat en zal zodoende niet Baldur’s Gate 3 zijn. In 2012 werd ook al gezegd dat Baldur’s Gate 3 het ‘langetermijndoel’ was van Beamdog, maar op dit moment is er nog niemand bezig met een eventueel vervolg.

Op dit moment is er dus nog niks bekend over het spel, behalve dat het eraan komt. Titel, datum van uitgifte en overige details volgen pas richting het einde van de lente, maar voor liefhebbers van het RPG-genre is dit ongetwijfeld goed nieuws. Wel zijn er op ‘mysterieuze wijze’ foto’s op het forum gelekt van Adventure Y, wat inhoudt dat een medewerker ze gepost heeft. Hoewel het geen screenshots zijn, lijken ze erg op de vorige delen; niet verrassend, dezelfde engine is afgestoft om weer mee aan het werk te gaan.

[SCREENSHOTS]
Herinner jij je Baldur’s Gate en heb je zin in een nieuw deel in de serie? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Ook al ben ik niet echt een voorstander van mobile games, toch hoop ik stiekem dat deze naar de mobieltjes komt. Ik vind namelijk dat we te weinig goede spellen hebben hiervoor en ik denk juist dat een spel als Baldur’s Gate goed zou kunnen werken.