Tom en Peter’s Hot Koffie Show: Nintendo slecht bezig?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Nintendo wordt nooit meer zoals het was. (van Milan Turk op Youtube)

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Ik dacht even “Oh god weer zo’n onzin stelling” Maar het viel maar, de headline is alleen beetje misleidend erdoor. 😛 Nintendo doet het inmiddels prima en gaat met de wii u al tijden de goede kant op. Al dat gezeik word en beetje vermoeiend. Ik ga rustig weer verder met Captain toad spelen 😛

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Nintendo heeft altijd wel een beetje hun eigen plan gedaan en soms was het een succes en soms ook grote flop.
    De wii u is voor mij ook een console die je erbij zou nemen naast de ps4 en xbox one.
    En nu met veel grote wii u titels die vorige jaar uitkwamen gaat het weer stuk beter met wii u.

  3.   
    Jeroenvk94's avatar

    Ben het wel met jullie eens dat Nintendo dezelfde aanpak al jaren vasthoudt. En het is nog steeds succesvol! Ik ben altijd een enorme fan geweest van Nintendo games ( Pokemon, Mario ) en zal ook wel vaak die games blijven spelen, de graphics gaan erop vooruit en met de Wii-U kunnen er nog meer dingen mogelijk gemaakt worden. Nintendo blijft er 1 om in de gaten te houden!

    Nou mijn stelling voor volgende week is:
    ‘Content die al in de code aanwezig is, zou niet via dure DLC unlocked mogen worden, maar moet gewoon in de vanilla game’

  4.   
    OnOwned's avatar

    Ik vind het juist heel slecht dat er niet naar anderen en vooral niet naar de community word geluisterd. Een Pokemon 3D RPG game zou een briljante set zijn van Nintendo. Dan breken ze eindelijk eens met de hele tijd hetzelfde uit te brengen, je maakt de community dolgelukkig en je hebt gegarandeerd een systemseller. Mijn hele vriendenkring heb ik minstens wel 1 keer horen zeuren over een eventuele Pokemon RPG. Zou die echt komen dan heeft iedereen inclusief ik de WiiU morgen al in huis. Vermaak ik me tot die tijd nog wel met nieuwe zelda 123 en super smash bros 82. (want ondanks weinig vernieuwing blijft het toch enorm vermakelijk)

    Verder blijft Nintendo ook een enorm nostalgisch bedrijf en heb ik mijn SNES nog steeds netjes onder mijn TV staan, maar vernieuwing qua games vind ik nu toch echt een must. Motion sensors en controllers zo groot als een tablet mogen ze houden. Ik wil een keer een nieuwe IP of een oude IP in een écht nieuw jasje (zoals pokemon hierboven beschreven).

  5.   
    Jeroenvk94's avatar

    OnOwned, waarom zou Nintendo iets veranderen als hun strategie blijft werken? Never change the winning team(strategy)

  6.   
    Ryan2000's avatar

    Was weer een toffe hot koffie show! Stelling: games worden te duur!

  7.   
    WesterW's avatar

    Maar Wii Fit Trainer is een van de meest zeldzame Amiibo! Daar betaal je inmiddels zeker een tientje meer voor 😉

  8.   
    ronineter's avatar

    Stelling: VR headsets zijn de toekomst van het gamen.

  9.   
    420blazeit's avatar

    ronineter schreef, "Stelling: VR headsets zijn de toekomst van het gamen."

    Goede stelling, ben ik het ook wel mee eens. Ik denk dat VR wel blijft hangen, i.p.v. de 3D hype van een tijd terug.

  10.   
    Leukste's avatar

    soldierarjan schreef, "Nintendo heeft altijd wel een beetje hun eigen plan gedaan en soms was het een succes en soms ook grote flop.
    De wii u is voor mij ook een console die je erbij zou nemen naast de ps4 en xbox one.
    En nu met veel grote wii u titels die vorige jaar uitkwamen gaat het weer stuk beter met wii u."

    Hier ben ik het mee eens. (Dus oneens met de stelling)

    Ook blijft Nintendo graag spellen uitbrengen die in groeps-/familieverband zijn te spelen. Zoals Mario Kart 8, SSB WiiU en de aankomende Mario Party 10. En als de formule blijft werken, “Don’t change a winning concept.” Zoals Tom zo mooi verwoorden bij 4:45.

  11.   
    Bones's avatar

    ”Ryan2000″ schreef, "Was weer een toffe hot koffie show! Stelling: games worden te duur!"

    Leuke stelling, ben ik het op zich mee eens, maar ik denk niet dat de games te duur worden aangezien ze steeds groter en geavanceerder worden, games worden te duur door de DLC’s, de toevoegingen aan games zijn soms een 1/3 of meer vann de originele verkoop prijs van een game neem als voor beeld Destiny, de twee DLC’s waren rond de dertig euro.

    Ik heb ze gekocht, maar uiteindelijk krijg je meer van hetzelfde en de game wordt er niet wezenlijk anders van, dat noem ik het uitmelken van een game.

    De games zijn niet te duur vind ik, maar de DLC’s die er op volgen zijn vaak bij elkaar net zo duur of duurder als de oorspronkelijke game, dat vind ik niet kunnen.

  12.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Wat als Microsoft en Sony samen een console hadden gemaakt? #wwe

  13.   
    Datastream1974's avatar

    Leuke aflevering. Nintendo is niet slecht bezig maar ze moeten eens meer naar third party luisteren en dan vooral als ze nog een nieuwe spelcomputer gaan maken.

    Ik ga zeker een keer Captian Toad kopen en kijk uit (toch weer) naar de nieuwe Zelda. Die Splatoon ziet er ook heel leuk uit, even afwachten wat dat gaat worden.

    Stelling: Gaat Playstation Now wat worden in 2015. (nu ook de prijs bekent is).

  14.   
    Bacotje's avatar

    Ik moet het nog maar zien met VR…..ik game voornamelijk voor de ontspanning en ik heb hier en daar wat filmpjes gezien dat je toch aardig bewegelijk moet zijn…..tevens met shooter games….zo snel als ik omdraai met muis/controller als er iemand achter me staat, zo snel zie ik dat echt niet gebeuren met VR. Leuk voor race/vliegspellen…..maar voor bepaalde genres in games zal dit toch echt niet gaan werken.

  15.   
    Riddle-me-this's avatar

    Stelling: Games kunnen net zo shocking zijn als films

  16.   
    OnOwned's avatar

    Trouwens nog een stelling: Kan Xbox de achterstand op Playstation nog inhalen? En hoe?