Halo 5 bèta voorzien van extra content

Halo-ontwikkelaar 343 industries breidt de multiplayerbèta van Halo 5 uit. Spelers kunnen nu aan de slag met een nieuw arsenaal aan wapens, maps en een gloednieuwe spelmodus genaamd ‘Breakout’.

In Breakout krijgt elke speler één leven per ronde. Winnen is simpel: het team dat vijf rondes overeind blijft, wint. Deze modus is speelbaar in de nieuwe maps Crossfire en Trench.

Naast de nieuwe modus in Crossfire en Trecnh kunnen de spelers ook voet zetten in de nieuwe arena’s Regret en Eden. Deze laatste twee nieuwe maps zijn echter niet compleet origineel, maar remixen van bestaande mappen. Regret is een herziene versie van de bestaande map Truth, Eden respectievelijk van de map Empire.

Tot slot bevat de update ook de door spelers zelf gekozen Hydra MLRS. Naast dit gloednieuwe wapen zullen ook oude bekenden hun opwachting maken. Multiplayerdesigner Quinn DelHoyo laat via Twitter weten dat de Light Rifle na Halo 4 een kleine modificatie is ondergaan en nu als ‘meer een Tier 2 wapen’ in de beta zal verschijnen. Ook de Battle Rifle, Magnum, Energy Sword, Sniper Rifle, DMR en Submachine Gun keren terug naar het oude nest.

Toch zal dit pakket niet de enige vernieuwing zijn de de bèta ontvangt. Als we Xbox Wire mogen geloven, zal er namelijk volgende week een nieuwe update komen met nóg meer maps, wapens en modi!

  1.   
    Sa.'s avatar

    De beta werkt voor geen reet bij mij, joinen van games lukt steeds niet.