Fast Forward: Ant-Man


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Productie hel
Er werd al heel lang gespeculeerd over een Ant-Man film. Zo werd in 2006 regisseur Edgar Wright, bekend van de films Shaun of the Dead en Hot Fuzz, ingehuurd om de film te gaan maken. Wright melde al dat hij het verhaal van zowel Hank Pym als dat van Scott Lang wilde vertellen. Scott Lang wordt gespeeld door Paul Rudd en is een crimineel, maar wordt door een mentor van hem, Hank Pym (Michael Douglas), gevraagd om de Ant-Man technologie te beschermen. Edgar Wright is jaren bezig geweest met het maken van het script van de film, omdat hij niet alles wilde afraffelen en aangezien er geen deadline aan vast zat kon hij ruim de tijd nemen.

Toen eenmaal de pre-productie van de film begon in 2013 leek alles op rolletjes te lopen. Er werd steeds meer bekend over de mogelijke acteurs die de hoofdrollen zouden gaan spelen, hierbij ging de strijd tussen Joseph Gorden-Levitt en Paul Rudd. Toen ze eenmaal bijna begonnen met filmen, besloot Edgar Wright met de film te stoppen. Hij melde dat hij creatieve verschillen had met de studio. Marvel ging meteen opzoek naar een vervanger voor Wright en dit werd uiteindelijk Peyton Reed. Kevin Feige, president van Marvel Studios, melde dat het nieuwe script van de film, gemaakt door Adam McKay en nog andere schrijvers, grotendeels gebaseerd was op dat van Wright en zijn partner Cornish.

Wanneer ze eenmaal wilde beginnen met filmen liet acteur Patrick Wilson (The Conjuring) weten dat hij zou stoppen met de film. Dit kwam allemaal vanwege overlappende schema’s met een ander project van hem. Dit komt doordat de filmdagen waren uitgesteld nadat Wright stopte. Er was niet bekend wie Wilson moest gaan spelen, maar velen dachten de slechterik in de film. Gelukkig zijn de opnames voor de films inmiddels afgerond en lijkt het erop dat deze op de geplande releasedatum zal verschijnen.


Underdog
Marvel heeft de laatste tijd de smaak goed te pakken wat betreft hun nieuwe films en wist afgelopen zomer zelfs van een groep onbekende superhelden een fantastische film te maken met Guardians of the Galaxy. Dit wekt veel hoop voor Ant-Man, want dit is wederom zo’n superheld die niet erg bekend is onder het reguliere publiek. Met deze underdog kan Marvel hopelijk wederom laten zien dat ze goed zijn in het maken van superhelden. Hoe Ant-Man vervolgens verder in het Marvel-universum gaat passen is natuurlijk nog even afwachten. Misschien gaat hij ooit nog wel een cameo maken in één van de andere films.

De verwachting
De verwachtingen voor Ant-Man zijn hoog. Dit komt voornamelijk door het grote succes van de superhelden-films van de afgelopen jaren en de reputatie van Marvel. Ook lijkt het bedrijf zelf op het moment erg goed te lopen en zal het alleen nog maar beter gaan als ze dit soort projecten blijven verfilmen. Het is natuurlijk wel oppassen, want het zou zomaar kunnen voorkomen dat zo’n underdog minder in de smaak valt. Marvel moet niet te ver buiten zijn schoenen gaan lopen. Toch vind ik het erg gedurfd om deze film te maken maar desondanks hebben we veel vertrouwen in de film en natuurlijk ook in Marvel zelf.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren