FPS nu via de Steam Client Beta te zien

Wat is het enige waar pc-gamers meer om geven dan hoge resoluties tijdens het spelen van hun favoriete games? Jawel, de snelheid waarmee de beeldjes over het scherm razen. De Steam Client Beta heeft nu de optie om frames per second te laten zien. Juist omdat pc-gamers vaak graag zien hoe spellen draaien op hun computer zou dit wel eens een fijne toevoeging kunnen zijn, al zullen vele spelers die dit zouden willen gebruiken al een alternatief hebben. NVIDIA heeft bijvoorbeeld ook software voor deze functie.

De optie is helaas nog niet te gebruiken in de huidige versie van Steam, maar als je er niet op wilt kan je er altijd voor kiezen om mee te doen aan de beta. Uiteraard is dit niet de enige update aan de Steam Client Beta, de complete lijst vind je bij de Steam groep hiervoor.

 1.   
  NoFearz's avatar

  Added FPS counter to Steam Overlay

  Dus niet echt tijdens het spelen, want je kan niet spelen wanneer je de overlay open hebt staan. Sommige spellen pauzeren zelfs.

 2.   
  Hielke's avatar

  NoFearz, ik begrijp de keuze om in de lijst ‘Steam Overlay’ te zetten niet helemaal. Het is namelijk wel degelijk zichtbaar wanneer je aan het spelen bent. Zou ook aardig irritant zijn als je moest pauzeren om je FPS te zien of niet haha.

 3.   
  NoFearz's avatar

  Hielke schreef, "NoFearz, ik begrijp de keuze om in de lijst ‘Steam Overlay’ te zetten niet helemaal. Het is namelijk wel degelijk zichtbaar wanneer je aan het spelen bent. Zou ook aardig irritant zijn als je moest pauzeren om je FPS te zien of niet haha."

  Bij de Steam Overlay denk ik aan als je “shift+tab” gebruikt.

 4.   
  Hielke's avatar

  NoFearz schreef, "Bij de Steam Overlay denk ik aan als je “shift+tab” gebruikt."

  Dat is ook precies wat de Steam Overlay is. Daarom begrijp ik niet waarom dat er staat, want het werkt net als bijvoorbeeld shadowplay, met een counter linksboven in beeld.

 5.   
  Nuffsaid's avatar

  Omdat dit ook overlay is.. Lijkt me vrij logisch allemaal.

 6.   
  Broodbeleg's avatar

  Hielke schreef, "

  ”NoFearz” schreef, "Bij de Steam Overlay denk ik aan als je “shift+tab” gebruikt."

  Dat is ook precies wat de Steam Overlay is. Daarom begrijp ik niet waarom dat er staat, want het werkt net als bijvoorbeeld shadowplay, met een counter linksboven in beeld."

  Het staat er omdat het niet wordt opgenomen in video of screenshots. Niets van de overlay komt daar in terug. Het maakt het er echter niet makkelijker op de twee versies van de overlays te onderscheiden, want ook ik dacht meteen aan shift+tab. Op zich wel een goede toevoeging voor als je game geen commands kent als net_graph of show_fps.

  Verder vind ik het artikel enigszins denigrerend naar pc gamers toe. Leuk dat PCWorld zo rapporteert, maar moeten jullie dat bijna woord voor woord overnemen? En waarom eigenlijk? Hogere resoluties boeien pc gamers volgens mij helemaal niet zolang de native resolutie van hun monitor maar wordt ondersteunt en zolang er geen restricties zijn zoals bij consoles. 🙄

 7.   
  Hielke's avatar

  Broodbeleg schreef, "Verder vind ik het artikel enigszins denigrerend naar pc gamers toe. Leuk dat PCWorld zo rapporteert, maar moeten jullie dat bijna woord voor woord overnemen?"

  Hee Broodbeleg! De eerste zin was bedoeld als een grap, niet als een neerbuigend feit. Ik had PCWorld niet gecheckt en heb gewoon bij toeval dezelfde zin gebruikt als opening, omdat dit gewoon iets is waar ik wel om kan lachen. Zelf ben ik ook een pc-gamer, dus ik weet ook wel dat het niet waar is.

 8.   
  squidgyboy's avatar

  ik blijf gewoon fraps gebruiken 8)