Fast Forward: San Andreas


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Nee, niet de game
Bij het zien van de titel van de film, gaat je eerste gedachte misschien naar Grand Theft Auto: San Andreas. Nee, daar gaat de film niet over. Van wat de teaser trailer laat zien, lijkt deze film juist weer een rampenfilm te gaan worden. Aan het begin van het filmpje komt langzaam maar zeker de vraag in beeld “Als alles uit elkaar zou vallen, waar ben je dan? En met wie?”. Vervolgens zie je dat alles, maar dan ook alles kapot gaat.


The Rock
The Rock staat bekend om zijn vaak toch heroïsche rollen. Ook in deze film, waarin hij een piloot van een reddingshelikopter speelt. Na een grote aardbeving in Californië, moet hij op zoek naar zijn dochter tussen de andere overlevenden. Dit zorgt natuurlijk voor hier en daar wat problemen, maar de gok is dat hij haar op het einde wel gaat terugvinden. Het zou een toffe twist zijn als alles op het einde helemaal fout gaat, maar die films zijn er (jammer genoeg) weinig.

De verwachting
Zoals het er nu uitziet, lijkt het geen baanbrekende film te worden. Ja, Dwayne ‘The Rock’ Johnson speelt een hoofdrol en zijn acteerwerk is prima, maar dat geeft nog niet gegarandeerd een goede film. Voorlopig is de film iets te simpel en zal vooral steunen op special effects en drama. Wij vrezen toch voor iets te weinig spanning of te veel stereotypische spanning, ondanks dat het wel een thriller moet zijn. We zijn verwend, dus men moet met flink wat geschut aan komen zetten om ons van onze stoelen af te kunnen blazen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren