Fast Forward: Point Break


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Remake
Point Break is origineel een klassieke actie-film uit 1991 met Keanu Reeves, Patrick Swayze en Gary Busey. Het verhaal volgde Johnny Utah (Keanu Reeves), een undercover agent die erop uitgestuurd wordt als surfer om een beruchte groep bankovervallers, die surfers blijken te zijn, op te pakken. Dit deed hij samen met zij partner Pappas, gespeeld door Gary Busey. Johnny probeert bevriend te raken met zoveel mogelijk groepen surfers om de bankovervallers te ontmaskeren.

In 2011 werd er besloten dat er een remake moest komen van deze actie-klassieker. Ditmaal hebben we Luke Bracey in de plaats van Keanu Reeves. Ray Winstone speelt de rol van Gary Busey en Teresa Palmer speelt de rol van Johnny’s surflerares, die eerder werd gespeeld door Lori Petty. En als laatste is er de rol van Bodhi, een surfer waar Johnny mee bevriend raakt. Deze rol was in het origineel van Patrick Swayze. Er gingen in eerste instantie geruchten dat Gerard Butler deze rol zou gaan spelen, wat misschien helemaal geen slechte keuze had geweest. Helaas gingen de onderhandelingen met Butler niet door en in de plaats daarvan speelt nu Edgar Ramirez (Deliver Us From Evil) de rol van Bodhi.


Wat is er nieuw?
Er is momenteel vrijwel geen informatie bekend over het het plot van de film, en wat de film als remake nieuw zal toevoegen aan de film. Maar we kunnen alvast een beetje speculeren dat er waarschijnlijk weinig aan het plot van de film zal veranderen. Het zou ons dan ook niks verbazen als de scène waarin Johnny Utah zijn volledige magazijn de lucht in schiet onderdeel zal zijn van de film.

Verder zal er waarschijnlijk veel actie aan de film worden toegevoegd met hier en daar een wijziging in het plot. De vele actie in de film zal er natuurlijk, met de special effects van tegenwoordig, allemaal wat spectaculairder uit gaan zien en misschien mogelijk wat gewelddadiger zijn.

De verwachting
Aangezien er nog zo weinig bekend is over de remake van Point Break, kunnen we er niet echt een goede mening over hebben. De acteurs die verbonden zijn aan het project zijn op zich geen slechte keuzes, al hadden we toch liever Gerard Butler als Bodhi gezien. Point Break zal waarschijnlijk niet op de lijstjes van films staan waar mensen naar uitkijken, want zitten we eigenlijk wel te wachten op een remake van deze actie-klassieker. De film laat ons een beetje koud.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren