Dress to Impress: De barre kou van Skyrim

In deze allereerste aflevering van Dress To Impress gaan we kijken naar hoe men zich het beste kan kleden in de koudste provincie van Tamriel: Skyrim. In dit barre oord wat tevens thuishaven is van de Nords, is het bijna niet te doen om dan al niet een beetje fashionably voor de dag te komen.

Waarom niet, hoor ik jullie al vragen. Voor de leken onder u zal ik kort omschrijven wat deze streek inhoudt. Bergen. Sneeuw. Draken. Oorlog. Niets meer, niets minder. Door de eeuwige dreiging van enerzijds de stekende kou en anderzijds de koude zwaardsteken, is het niet aan te raden om met je hippe jumpsuit met bijpassend riempje of toffe bootcut limited edition Japanse denim jeans over de besneeuwde weide te huppelen. Wat jij nodig hebt, is staal. Keihard, ondoordringbaar staal.

Waarom staal, en niet een willekeurige ander materiaal? Na een kleine research komt men tot de bevinding dat staal een smeltpunt heeft van rond de 1500 graden Celsius. Dit in tegenstelling tot glas en zilver met respectievelijke smeltpunten van 600 en 960 graden Celsius. Sterker nog, de enige die staal op het nippertje verslaat qua smeltpunt is de underdog, ijzer. Echter, het nadeel daarvan is dan weer dat een pakje gesmolten boter bijna meer bescherming biedt dan een harnas van ijzer.

Ook bij het combineren met andere kledingstukken komt staal als beste uit de bus. Dit hebben we laten testen door een onafhankelijk team van Kassa. Ijzer? Roest kleurt nergens bij. Glas? Alsof je in je nakie staat. Ebony? Veel te donker. Daedric? Dan heb je duidelijk iets te compenseren! Een stalen harnas is prima te combineren met bijvoorbeeld een vrolijke Cowl en een Shrouded Shoes. Voor je het weet heb je dat mooie Khajiit-vrouwtje of die breedgeschouderde Nord aan de haak geslagen!

Het laatste en eigenlijke beste argument is toch wel de tijdloosheid van staal. Dwarfish is zรณ Second Era. Volgens de overleveringen droeg zelfs Ysgramor een behoorlijk aantal kiloโ€™s staal om zich heen, en had de Hero of Kvatch ook een duidelijke voorkeur voor dit grijze goud.

Wanneer je dus door deze uitgestrekte hel rent en plots een draak tegenkomt in je Glass Armor, sta er dan niet van versteld dat je armor wegsmelt als sneeuw voor de zon bij de eerste de beste vonkjes. In je nakie is het moeilijk verdedigen, tenzij je een draak met een mensenfetish tegenkomt!

In de volgende aflevering van Dress To Impress gaan we het hebben over Mario, en de houdbaarheid van zijn snor!

 1.   
  JeroenvdB's avatar

  waar is de aflvering?? kan het niet vinden??

 2.   
  tijn80's avatar

  JeroenvdB schreef, "waar is de aflvering?? kan het niet vinden??"

  De aflevering is het geschreven artikel ๐Ÿ™„
  GN meets Libelle? ๐Ÿ˜€

 3.   
  Koen's avatar

  De nieuwe Frans Molenaar? ๐Ÿ™‚

 4.   
  JeroenvdB's avatar

  ik vind dit raar gamersnet ik snap de nut niet echt… ๐Ÿ™„

 5.   
  Basman01's avatar

  ja ik ga nou ook maar eens dus een stale outfit maken voor aankomende winter ๐Ÿ˜›

 6.   
  Leukste's avatar

  Dit hebben we laten testen door een onafhankelijk team van Kassa.

  Ik weet niet hoe jij mensen bij Kassa zover hebt gekregen om Skyrim armor te testen? ๐Ÿ™„
  Maar als het een onafhankelijk team was zal het wel goed zijn, toch?

 7.   
  LennartvA's avatar

  De bedoeling is dat je het niet zo letterlijk neemt, beetje vergelijkbaar met GamersNEP Nieuws! ๐Ÿ™‚

 8.   
  Thijs.'s avatar

  was dit niet iets meer voor het forum ๐Ÿ˜›

 9.   
  Goregash's avatar

  Ik moet zeggen dat ik er weinig last van heb hierzo in The Rift. Ik woon een paar kilometer buiten Riften nabij Autumnshade maar het kan hier behoorlijk warm zijn. Ik loop vaak rond in mijn witte Tunic met hoge zwarte laarzen en ik jaag op konijnen, herten. Enige staal dat ik bij me heb zijn mijn Stalen pijlen. *Lach met schuddende bierpens*

 10.   
  Jeroenvk94's avatar

  Daedric Armor gewoon, dan zie je er zo badass uit dat mensen je tijdens je winterslaap ook niet storen ๐Ÿ™‚

 11.   
  Alias's avatar

  Thijs. schreef, "was dit niet iets meer voor het forum ๐Ÿ˜› "

  Niks mis met een leuke column op de homepage toch? ๐Ÿ˜†

 12.   
  gatemaster64's avatar

  JeroenvdB schreef, "ik vind dit raar gamersnet ik snap de nut niet echt… ๐Ÿ™„ "

  het nut van dit soort columns is om gamersnet een beetje wat afwisselender te maken, en meer een comunnity.

  vindt gamersnet juist een hele goeie site door dit soort dingen, om dat hierdoor gamersnet niet gewoon een nieuws website is over games maar ook meer een community met zijn eigen sfeer en eigen activiteiten.