Microsoft zwaait eerste versie van Kinect uit in 2015

Kinect, hate it or love it. Ruim vier jaar geleden bracht Microsoft de eerste versie van Kinect op de markt voor de Xbox 360, later ook pc. Nu kondigt Microsoft aan binnenkort deze oude versie van Kinect uit te faseren in 2015. De oude Kinect zal niet meer geproduceerd en verkocht worden in de Windows Store. Inmiddels is de ‘Kinect v2′ immers uitgerold voor Xbox One en pc, Microsoft wil graag dat consumenten langzaam maar zeker overstappen.

Hoewel niet iedere gamer liefhebber was van het principe van Kinect, gaf het wel een creatieve impuls onder programmeurs en hackers. Naast de games voor de oude Kinect verschenen er namelijk ook een aantal interessante, onofficiële mods en innovatieve toepassingen voor de tweeogige camera. Hieronder een kleine compilatie van programma’s die Kinect leuk wisten te benutten:


Wij van GamersNET zwaaien de oude Kinect ook met een gepaste traan uit. Een aantal games voor de accessoire wisten over de jaren onze harten toch een beetje te veroveren. Zo beviel Fable: The Journey op een sterk verhalend element en genoten we ook van het kindvriendelijke Kinectimals en het dansbare Dance Central.

De vraag is nu vooral of de nieuwe Kinect ook bijzondere titels als deze kan voortbrengen, voorlopig lijken er weinig nieuwe Kinect-games in ontwikkeling bij developers…

  1.   
    TheSpect4tor's avatar

    Ik heb er zelf ook een voor de xbox one, maar het enige wat ik ermee doe is inloggen.

  2.   
    MRvink's avatar

    Hoezoo verkopen ze de kinect nog?? Het is toch alleen maar BULL SHIT!

  3.   
    noah81's avatar

    Jammer dat ze er zo weinig voor uitbrengen. Ik vermaak me prima met kinect sports rivals maar verder is er weinig.

  4.   
    dav1d's avatar

    MRvink schreef, "Hoezoo verkopen ze de kinect nog?? Het is toch alleen maar BULL SHIT!"

    En ik vind het fucking gaaf, dus ze verkopen het voor mensen als ik.