Fast Forward: Insidious: Chapter 3


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Nieuw begin
Vorig jaar werd besloten dat er een derde deel van de Insidious-franchise zou komen. Patrick Wilson was gevraagd om terug te keren voor dit deel, maar hij vond dat Insidious 2 een mooi einde was voor zijn personage. daarom besloten de producenten en de regisseur een totaal nieuw verhaal te beginnen wat niet aansluit op het einde van insidious 2. Dit was voor sommige fans een teleurstelling, aangezien Insidious 2 een open einde had.

De film speelt zich af voor de gebeurtenissen uit deel een en twee. Elise (Lin Shaye) keert terug, maar is in deze film nog springlevend. Ze gaat samen met haar twee hulp spokenjagers Specs (Leigh Whannell) en Tucker (Angus Sampson) op pad om kwaadaardige geesten te verdrijven. Ze komen terecht bij een tiener meisje dat wordt opgejaagd door een paranormale kracht.

Geen James Wan
James Wan, die de eerste twee delen heeft geregisseerd keert niet terug voor het derde deel van de franchise. Wan is een welbekende horror regisseur en heeft al heel wat goede horror-films op zijn naam staan, waaronder The Conjuring. Toch is het wel zorgwekkend dat hij niet terug keert voor dit deel. Afgelopen oktober kregen we ook een spin-off van The Conjuring, genaamd Annabelle, die niet geregisseerd was door James Wan. Deze film wordt niet beschouwd als een groot succes en kreeg van ons maar een magere 2,5 sterren.

Leigh Whannell is de man die in de regiestoel is gekropen van Insidious Chapter 3. Dit is tevens zijn allereerste film als regisseur. Hij speelde eerder rollen in films van James Wan en speelt tevens mee in deze film, waarin hij de rol van Specs op zich neemt. We hopen dat James Wan de regie heeft overgedragen aan de juiste man.

De verwachting
Insidious was een redelijk goede horror-film en het tweede deel was ook niet slecht. Het is leuk dat we dit keer een andere familie volgen die wordt opgejaagd en we hopen dat Elise ons wederom weet te interesseren als spoken jager. Toch hebben we wel een beetje onze twijfels nu de regie niet meer in de handen van Wan is. Het is maar de vraag of Whannell, als nieuwe regisseur, een goede horror weet neer te zetten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren