Assassin’s Creed-bedenker komt met Assassin’s Creed-achtige game

Patrice Désilets werkte een decennium geleden bij Ubisoft en bedacht toen een compleet nieuwe franchise: Assassin’s Creed. Inmiddels zijn we flink wat sequels en honderden miljoenen euro’s omzet verder en werkt Désilets allang niet meer voor het Franse bedrijf. De beste man onthulde afgelopen maand zijn eigen indie-studio genaamd Panache Games en nu weten we ook waar die studio momenteel aan werkt.

Volgens Désilets zal zijn nog naamloze game een “historische action-survival”-titel worden. Dat doet inderdaad denken aan de Assassin’s Creed-games, maar ook aan zijn gecancelde project 1666: Amsterdam.

Van indie-ontwikkelaars zijn we inmiddels gewend dat ze kleine, download-only-titels uitbrengen, maar Désilets’ game wordt een volwaardige AAA-release:

Indeed AAA Games, I believe in them. I believe wholeheartedly that this medium we call video games can be a positive force for change in our society and that AAA quality gaming experiences have unmatched strength to achieve this.
Heeft Désilets de rechten voor 1666: Amsterdam teruggekregen? Of is hij weer helemaal opnieuw begonnen? Wij zijn benieuwd en kijken reikhalzend uit naar meer informatie.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Laat het alsjeblieft in Amsterdam zijn!

 2.   
  Daan's avatar

  Zou wel tof zijn als die een soortgelijke game heeft bedacht alsnog in Amsterdam. 😛

 3.   
  Musicman88's avatar

  Lijkt me wel extreem gaaf als de assassin’s naar amsterdam komen….. 😀

 4.   
  FireBallz's avatar

  lijkt me echt ziek vet als ze naar ons landje toekomen 😀

 5.   
  Leon's avatar

  Als ze enkel het pickpocket-element uit Assassin’s Creed halen en dat combineren met een Amsterdamse setting, hebben ze al een geloofwaardige game.

 6.   
  Leukste's avatar

  sdfl schreef, "Laat het alsjeblieft in Amsterdam zijn! "

  Ja, dat zou zo gaaf zijn.

 7.   
  GamesPlayers123's avatar

  Wachten en hopen, zou gaaf zijn als het in amsterdam is.

 8.   
  ShadyXL's avatar

  Maakt niet uit wat het is, maar ik ben wel echt benieuwd naar wat voor game de Assassin’s Creed-bedenker opnieuw bedenkt.

 9.   
  xkillcamx's avatar

  lijkt me super vet als t in Amsterdam afspeelt ! :O

 10.   
  Hillianii's avatar

  Wauw, Amsterdam zou zeker een mooi setting zijn! Vooral in de Gouden eeuw!!! 🙄