Telltale gaat samenwerken met Mojang voor Minecraft: Story Mode

Goed nieuws voor fans van Minecraft en misschien nog wel beter nieuws voor fans van de epi(sodi)sche games van Telltale. Telltale heeft namelijk aangekondigd dat ze, in samenwerking met Mojang, begonnen zijn met de ontwikkeling van een nieuwe game in het Minecraft universum, Minecraft: Story Mode!

Minecraft: Story Mode will be an all-new narrative-driven game series developed by Telltale in collaboration with Mojang. Set in the world of Minecraft, the series will feature an original story, driven by player choice. It will not be an add-on for Minecraft, but rather a separate stand-alone product that will premiere in 2015 on consoles, computers and mobile devices.
De naam is toepasselijk, een verhaal modus is tot op heden compleet afwezig bij de enorm populaire game. Minecraft: Story Mode zal net als andere games van Telltale een verhaal zijn dat wordt beïnvloed door de speler doormiddel van keuzes en zal zo ‘Minecraft-achtig als mogelijk’ zijn.

Voor de liefhebbers hebben ze op Mojangs blog een korte ‘game’ gemaakt voor meer informatie over de samenwerking tussen Mojang en Telltale. Deze is wel in het Engels.

 1.   
  Moodey's avatar

  Man man man… Mag er wel wat meer animatie/cutscenes en ibteractie met andere dingen zijn.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Pff, werk nu gewoon lekker aan The Walking Dead, The Wolf Among Us en Game of Thrones en breng die episodes wat sneller uit (en technisch ook wat beter). Heb het idee dat ze echt veel te veel hooi op de vork nemen.

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Nee, waarom zou je daar een verhaal aan koppelen? Ze kunnen beter verder werken en concentreren op de andere verhalen zoals The Walking Dead…

 4.   
  segin's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Pff, werk nu gewoon lekker aan The Walking Dead, The Wolf Among Us en Game of Thrones en breng die episodes wat sneller uit (en technisch ook wat beter). Heb het idee dat ze echt veel te veel hooi op de vork nemen."

  Eens. De wachttijd tussen de episodes van tot nu toe alle vier de series is veel te lang. Bij het kopen een volgende episode, moet ik altijd weer goed nadenken en refreshen wat er ook alweer allemaal gebeurt was in de episode daarvoor.

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Klinkt leuk, ben alleen wel een beetje bang dat ze iets te ambitieus aan het worden zijn. Ze hebben nu ook al Tales of the borderlands en Game of thrones. Zou jammer zijn als episodes van andere series worden uitgesteld omdat ze te druk met iets anders bezig zijn (dit is ook al wel eens gebeurd met The walking dead en The wolf among us)