Tom en Peters Hot Koffie Show: 2014 een matig game jaar?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

2014 een matig game jaar?

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    HWSHHZ's avatar

    Ik vindt niet dat 2014 een matig game jaar is/was! Het is meer zo dat veel van de gehypet games maar matig tot niet voldeden aan de verwachtingen, en dan bedoel ik qua afwerking van de games. Als men bijvoorbeeld naar Assassins Creed Unity kijkt, vindt ik de game in mijn beleving ontzettend goed, maar doordat de game zo slecht is afgewerkt, zijn veel mensen logischerwijs teleurgesteld.

    Stelling:
    Assassins Creed is niet geschikt voor een setting in het heden/toekomst!

  2.   
    Leukste's avatar

    Peter is het eens met de stelling, behalve Dragon Age Inquisition. Haha, ik lag dubbel.
    Ik denk dat behoorlijk wat games dit jaar zo hun sterke en zwakke punten hebben. Ben benieuwd naar de Game Awards 2014.

    Tom2.0 was onwijs gestimuleerd daar links in het scherm bij 10:14. “Zijn jullie klaar?” Bedankt voor de editing Tom2.0. Het was hard nodig. 😳

  3.   
    gamepower's avatar

    laat ons 1 ding zeker zijn 2014 was een goed gamers jaar, veel plezier beleefd aan verschillende games….
    maar een echte uitschieter was er niet, ik bedoel een game waar je het eerste moment kippevel van krijgt!
    we hadden jammer genoeg te maken met een jaar met vele remakes, wat ik opzicht niet slecht vind maar toch je koopt een remake vol nieuwe goesting en na een kwartietje moet je toegeven dat je wel alles gezien hebt en dat nieuwe jasje brengt toch niet de voldoening dat je verwacht hebt…..
    als ik dan toch een game of the year moet kiezen ga ik voor far cry 4 idd niet veel vernieuwend maar wel een dijk van een game + grafishe top en zonder enige happerig….verder zou ik zeggen 2014 was geen goed game jaar met veel games (als je beide consoles hebt) maar uitschieter waren er niet

  4.   
    stinkiwinkie's avatar

    Ge zijt dik fout peter: Star Wars battlefront, Game of year 2015 😕 THE WITCHER 3 is voor volle 100 percent de GAME OF THE YEAR 2015 😀 . Ik vond dat er in 2014 wel vele games wel de potentie hadden om game of the year te zijn, maar het gewoon niet liep zoals we verwachten: Slechte optimalisatie, framedrops (AC Unity), Slechte uitgewerkte besturing of multiplayer( the crew, destiny,…), recycles als Far cry 4, halo, Last of us. Het kon allemaal goed uitdraaien maar de developers staken er gewoon te weinig moeite in (onafgewerkt).

    STELLING: Welke grafische kaart is beter: AMD radeon of Nvidea?

    De 2de stelling die ik bij de vorige hot koffie show heb gepost, maar wist niet zeker ofdat ge het gezien hebt.

  5.   
    blackname's avatar

    Game of the year 2015: The Division? of misschien wel Rainbow Six: Siege. Als Ubisoft weer een keertje haar games goed released zou dat best mogelijk zijn.

  6.   
    Fiscus's avatar

    De singleplayer in games zijn belangrijker dan de multiplayer! (Of andersom)

  7.   
    420blazeit's avatar

    Nieuwe stagiars op de achtergrond?

  8.   
    supperbam's avatar

    ik heb ook zo’n zin in de nieuwe rainbow six inderdaad, maarrr ook battlefield hardline word zeker een goeie game

  9.   
    ronineter's avatar

    Zelf denk ik dat je Elite Dangerous wel bij een goed spel van dit jaar kan rekenen. Dit is een spel waar je veel uren in kan stoppen en plezier kan hebben door te doen waar je zelf zin in hebt. Ongeacht dat het eigenlijk een reboot is maar omdat het origineel 30 jaar oud is kan je toch zeggen dat het een originele game is tussen alle rebooths van games in het recente geheugen.

    Stelling: De steam sales zijn slecht voor ontwikkelaars omdat nu spelers wachten tot een sale en zo minder geld uitgeven om een exemplaar van een spel te kopen.

  10.   
    Ryan2000's avatar

    Natuurlijk heeft elke gamer wel een game of the year. Ik heb er zelfs meerdere. Watch dogs was voor mij echt een succes. Watch dogs werd bekend door het hacken in de game, de walktrough was ook geweldig. Maar toen kwam gta 5 uit voor de next gen en toen was ik echt super blij, had zelf nog niet op de ps3/xbox 360 gespeeld dus dit was echt een nieuwe ervaring voor mij. De reden waarom ik voor watch dogs kies omdat zo’n game nog nooit is vertoond en zo vernieuwend is. (Heb ook op watch dogs gestemd bij de game awards)

  11.   
    fantasyfreak's avatar

    Tja… het ligt er aan naar welk platform je kijkt. De PS4 had een extreem matig gamejaar naar mijn mening, maar Nintendo heeft goed geknald.

    Edit :
    Dit plaatje om het ook wat te bevestigen.

    https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/10865861_751288634955592_7122095833581417780_o.jpg

  12.   
    mattioza's avatar

    2014 had redelijk wat goeie games, alleen was het allemaal niet zo revolutionair zoals de meeste mensen dachten met de opkomst van New-gen PS4 en Xbox One. Ook de technische problemen bij vele games zorgden voor wat ergenissen dit jaar. Maar gezien het pas het eerste jaar is na de release van PS4/Xbox One was het niet geheel onverwacht dat we nog niet helemaal weggeblazen gingen worden.

    Wat de game of the year van 2015 betreft, is het erg voorbarig dat het Star Wars gaat worden. Je weet nog totaal niet of het wel een goede game gaat worden (we hebben dit jaar ook enkele overhypte games voorgeschoteld gekregen die dan niet helemaal brachten wat we ervan verwacht hadden) + je weet nog niet wat de anderen gaan doen (zoals bv. The Witcher 3, The Division, Rainbow Six, Uncharted, Evolve, …)

    Stelling: Het is storend als er coöperatieve missies als verplichtende factor ingebracht worden in een pure singleplayergame.

  13.   
    stinkiwinkie's avatar

    mattioza schreef, "2014 had redelijk wat goeie games, alleen was het allemaal niet zo revolutionair zoals de meeste mensen dachten met de opkomst van New-gen PS4 en Xbox One. Ook de technische problemen bij vele games zorgden voor wat ergenissen dit jaar. Maar gezien het pas het eerste jaar is na de release van PS4/Xbox One was het niet geheel onverwacht dat we nog niet helemaal weggeblazen gingen worden.
    Wat de game of the year van 2015 betreft, is het erg voorbarig dat het Star Wars gaat worden. Je weet nog totaal niet of het wel een goede game gaat worden (we hebben dit jaar ook enkele overhypte games voorgeschoteld gekregen die dan niet helemaal brachten wat we ervan verwacht hadden) + je weet nog niet wat de anderen gaan doen (zoals bv. The Witcher 3, The Division, Rainbow Six, Uncharted, Evolve, …)
    Stelling: Het is storend als er coöperatieve missies als verplichtende factor ingebracht worden in een pure singleplayergame."

    Maar ik denk van alle games die ge hebt opgesomt, de witcher 3 het meest in orde gaat zijn.CD projekt red is nu eenmaal de betrouwbaarste developer. Al door hun spel voor een 2de keer uitstellen uit vrees dat het ook gaat aflopen als AC Unity ( slechte onwikkeling) bewijst het al dat ze veel aandacht besteden aan de klant.

  14.   
    jeroenvz's avatar

    Ik vermaak me flink met Far Cry 4, maar ik ben het er inderdaad mee eens dat er geen echte uitschieters zijn.

    Stelling: Er zijn teveel game awards!