Opmerkelijk: Nederlandse Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun introduceert vrede tot Kerst

Precies honderd jaar geleden vond het kerstbestand van de Eerste Wereldoorlog plaats. Tijdens deze korte periode hielden veel troepen een wapenstilstand, om zo in rust en vrede te kunnen genieten van de feestdagen. De Nederlandse makers van de first-person shooter Verdun staan spelers nu toe deze opmerkelijke gebeurtenis zelf te ervaren.

Tot en met 25 december wordt namelijk ook in Verdun een kerstbestand gehouden. Tijdens deze periode hebben spelers tussen matches door de mogelijkheid om sneeuwbalgevechten en voetbalwedstrijden met hun tegenstanders te houden. Bovendien kun je via de social media-kanalen van Verdun toffe prijzen winnen:

 • 19 december: Een YouTube-kerstvideowedstrijd voor de beste video van dit evenement.
 • 20 december: Een Steam Hub screenshot-competitie voor het leukste screenshot van het Verdun-kerstbestand.
 • 21 december: Een Twitch giveaway voor de Verdun streamers.
 • 22 december: Een Twitter-competitie voor de best passende zin uit een kerstlied.
 • 23 december: Een Facebook-kerstkaartcompetitie voor de leukste Verdun kerstwenskaart.
 • Ben je benieuwd geworden naar Verdun? Dan is dit het ideale moment om de game aan te schaffen. Verdun is tijdelijk namelijk met 40 procent korting verkrijgbaar via Steam.

  1.   
   Thijs.'s avatar

   de game zelf lijkt me wel redelijk leuk, ondanks dat die inde sale is koop ik hem toch nog niet. Wel is het inderdaad heel opmerkelijk dat ze zo iets doen. ๐Ÿ™‚

  2.   
   Jarek's avatar

   Thijs. schreef, "de game zelf lijkt me wel redelijk leuk, ondanks dat die inde sale is koop ik hem toch nog niet. Wel is het inderdaad heel opmerkelijk dat ze zo iets doen. ๐Ÿ™‚ "

   Ik wacht ook nog even, het spel is nu met 40% korting te krijgen dus ik hoop eigenlijk op een dagdeal van 75% of meer. ๐Ÿ˜›

  3.   
   Hillianii's avatar

   oh lol, wel leuk ja!

  4.   
   Thijs.'s avatar

   Fanta$y schreef, "

   ”Thijs.” schreef, "de game zelf lijkt me wel redelijk leuk, ondanks dat die inde sale is koop ik hem toch nog niet. Wel is het inderdaad heel opmerkelijk dat ze zo iets doen. ๐Ÿ™‚ "

   Ik wacht ook nog even, het spel is nu met 40% korting te krijgen dus ik hoop eigenlijk op een dagdeal van 75% of meer. :P"

   haha precies dat is veel verleidelijker ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰

  5.   
   FireBallz's avatar

   toch nog even wachten op een wat hogere korting, nu twijfel ik nog heel erg en dat is nooit goed.