Deel Xbox One-bezitters ontvangt patch van 40 GB voor Assassin’s Creed: Unity

Inmiddels is de langverwachte patch 4 voor Assassin’s Creed: Unity verschenen voor de Xbox One en PlayStation 4. De patch zou zo’n 6,7 gigabytes groot moeten zijn. Sommige Xbox One-bezitters kregen echter een patch van maar liefst 40 GB voor hun kiezen. Ubisoft laat in een reactie op hun site weten dat er hier sprake is van een onvoorziene fout.

In plaats van dat de patch enkel de benodigde onderdelen van de game aanpakt, vervangt de veertig gigabytes tellende patch de volledige game. Ubisoft laat weten dat het echter geen gevolgen zal hebben voor het resultaat wanneer die extra grote patch eenmaal ge茂nstalleerd is. Momenteel is Ubisoft bezig met het zoeken naar een oplossing voor dit probleem.

 1.   
  quickssilverr's avatar

  Ubisoft is echt zo zo slecht bezig 馃槙

 2.   
  stoneface's avatar

  de 500 gb van ps4 of x one zullen rap vol zitten.

 3.   
  G-6's avatar

  Het erge is dat ik ergens zo’n voorgevoel had dat er problemen zouden komen.

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  40 gb noem ik geen patch meer. Dit is gewoon een nieuw spel downloaden. Als het bij elk spel zo gaat is je harde schijf al snel vol. Misschien leren ze nu wel een keer er voor te zorgen dat iets werkt voordat ze het in de winkels leggen. Maar Ubisoft staat er inmiddels wel om bekend dat ze alles voor het geld doen en verder weinig om de consument geven.

 5.   
  ShadyXL's avatar

  ^ Jullie hebben volgens mij niet gelezen dat die 40GB het spel vervangt ipv dat het erbij komt.

  De Xbox One gebruikers hebben zo te zien pech 馃槢

 6.   
  G-6's avatar

  ShadyXL schreef, "De Xbox One gebruikers hebben zo te zien pech :P"

  en het grappige is dan weer dat de Xbox One het Lead-Platform is/was.

 7.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Assassin’s Creed gaat fans verliesen! als ik hem in 2015 ga kopen is die straks wel anderhalf uur bezig met installeren en updaten.

 8.   
  Invictus's avatar

  Ik heb nog maar ong 9 games voor de X1! En heb nu nog maar 70 GB over, met deze patch heb ik nog eens een extra HDD nodig! Dit gaat me nog meer geld kosten! Ik krijg steeds meer spijt van de aanschaf….

 9.   
  gamepower's avatar

  ik heb de 40 gb patch gehad, het vervangt gewoon de game er komt niet nog eens 40gb bij he!
  als ik thuis kom vanavond zal ik eens kijken…ik ben benieuwd naar het verschil

  @Firerelion

  game die je niet meer vaak speelt kun je gewoon verwijderen, deze gaan automatische in CLOUD gaan staan en met alle savegame erbij, wil je even later de game weer spelen duurt dat 5 min en je kunt weer starten, een beetje kennis van je console kan wonderen doen ipv er meteen modder over te gooien, als je games op je HDD zet en laat staan kan dit vol geraken, zowel op pc, x1 als ps4 馃槈

 10.   
  DeAdSeYe's avatar

  ShadyXL schreef, "^ Jullie hebben volgens mij niet gelezen dat die 40GB het spel vervangt ipv dat het erbij komt.
  De Xbox One gebruikers hebben zo te zien pech :P"

  Precies, je overschrijft gewoon de oudere versie.

  Veel mensen weten niet wat een patch precies inhoud, het enige waar ze naar kijken is de aantal GB. Verschijnt er een update van 7GB, krijg je als antwoord terug, mijn HD is zo vol, te groot, weer 7 GB erbij.
  Nee, zo werkt een patch niet. Het VERVANGT bestaande bestanden. Een spel groeit pas in opslag wanneer er nieuwe content wordt toegevoegd. Het kan wel voorkomen dat sommige bestaande bestanden groter worden, maar dit verschil is zo nihil.

  Maar terug te komen op dit probleem, dit is meerdere malen voorgekomen. Niet alleen Ubisoft maar ook op Steam is dit vaker voorgekomen. Mensen ontvangen een patch en vervolgens moeten ze het hele spel opnieuw downloaden. Maar nogmaals de oude bestanden worden overgeschreven, tenzij je het spel op een andere locatie installeert. Dit is zoveel op console en computer altijd geweest!

 11.   
  bjorntukkertje's avatar

  Tjonge jonge, moeilijk he, een patch uitbrengen, 40 gb is pittig veel als je sloom internet hebt (zoals ik) moet je je console de hele nacht aanlaten staan om 1 patch

 12.   
  Sam12-45_'s avatar

  Een patch tegen bugs, maar er zit een bug in de patch zelf. Hij gaat lekker Ubisoft!

 13.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Daar gaat je GB

 14.   
  FireBallz's avatar

  de onverziene fout-kreet krijgen we de laatste tijd vaker voor onze kiezen dan een patch die de problemen oplost.

 15.   
  dav1d's avatar

  Hairy Potter schreef, "40 gb noem ik geen patch meer. Dit is gewoon een nieuw spel downloaden. Als het bij elk spel zo gaat is je harde schijf al snel vol. Misschien leren ze nu wel een keer er voor te zorgen dat iets werkt voordat ze het in de winkels leggen. Maar Ubisoft staat er inmiddels wel om bekend dat ze alles voor het geld doen en verder weinig om de consument geven."

  Kun je ook nog lezen of niet?