Papers, Please mag toch ‘naakt’ op de iPad

Papers, Please van Lucas Pope werd vorige week uit de App Store van Apple verbannen in verband met ‘pornografisch materiaal’. In de game speel je een immigratie-officier en zodoende controleer je plichtsgetrouw iedereen die langs je controlepunt komt. Natuurlijk moeten de terroristen, smokkelaars en criminelen uit het land geweerd worden. Om dit te bereiken kan je vragen om vingerafdrukken of een full bodyscan laten maken en van dat laatste was Apple niet van gediend.

De game geeft je namelijk de optie om de mensen die je zo’n scan laat doen ‘naakt’ te zien. Hoewel de stijl van de game niet zo is dat dit de hele Amsterdamse filmindustrie in zal laten storten en er ook geen genitaliën te zien zijn, besloot Apple de game toch te verwijderen.

Apple is hier na vele nieuwsartikelen en boze reacties van gamers op teruggekomen en geeft aan dat de eerdere afwijzing een misverstand was. Ook heeft het Pope aangeraden opnieuw de originele versie in te dienen, zodat deze alsnog in de App Store terecht kan komen. Apple benadrukt wel dat deze herziening komt door het misverstand en niet door de controverse die is ontstaan.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren