Kojima heeft mogelijk releasedatum Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain onthuld

Geestelijk vader van de Metal Gear-franchise, Hideo Kojima, heeft op The Game Awards nieuwe gameplay van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain laten zien en tevens Metal Gear Online onthuld. Echter, hij zou stiekem meer onthuld hebben, namelijk de releasedatum van The Phantom Pain.

the text in question was ‘tjugoandra den sjätte’ – Swedish for ‘twenty second the sixth’.
Oplettende kijkers zagen een tekst op het shirt van Kojima en hebben het vertaald. Het is de Zweedse tekst ‘tjugoandra den sjätte’ en betekent zo goed als ‘tweeëntwintig de zesde’, waarmee gesuggereerd wordt dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain op 22 juni 2015 in de winkels ligt. Het is niet de manier voor Zweden om een datum te beschrijven, maar Kojima is natuurlijk niet helemaal gek.
That’s not how Swedes describe dates, but making allowances for a bit of dodgy translation, fans have theorised that the phrase means Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain will release on June 22, 2015.
Deze onthulling zou echter wel goed kunnen, want Metal Gear Solid V was officieel aangekondigd als The Phantom Pain, een game ontwikkeld door een (fictieve) Zweedse studio. Daarnaast zit er veel Zweeds verborgen in P.T., de demo van Silent Hills, ook van Hideo Kojima. Wel is het zo dat 22 juni een maandag is, niet echt een releasedag van games, maar niets is onmogelijk. Wij wachten gespannen af.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain verschijnt in 2015 voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.

  1.   
    Metalhead95's avatar

    Laten we het hopen de metal gear online trailer zag er veel belovend uit. 🙂

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Er gingen geruchten rond dat The Phantom Pain in maart zou uitkomen. Diverse sites hebben de release datum op maart 2015 gezet. Nu gaan er weer geruchten rond dat het spel in Juni 2015 gaat uitkomen, het is gewoon even wachten op een officiële bericht van Kojima.

    Misschien krijgt de single-player en Motherbase waar ook een stukje MP inzit een aparte release dan Metal Gear Solid Online “3”.

    Het is gewoon even afwachten.