Nieuwe details Uncharted 4: A Thief’s End; 15 minuten aan gameplay onthuld

Sony heeft zojuist op de PlayStation Experience een 15 minuten durende demo van Uncharted 4: A Thief’s End getoond. In die tijd kregen we flink wat nieuwe informatie over de game voorgeschoteld.

Naast dat A Thief’s End er adembenemend mooi uitziet, waren er ook enkele interessante gameplay-vernieuwingen te bespeuren. Zo beschikt Drake dit keer over een touw, dat hij over takken kan gooien om zo als een echte Tarzan door de omgeving te slingeren. Dit staat Drake toe om lange afstanden te overbruggen en nietsvermoedende vijanden van bovenaf te bespringen.

Ook stealth speelt wederom een grote rol. Niet alleen is het mogelijk om vijanden te besluipen of ze stilletjes vanuit cover uit te schakelen; Drake heeft dit keer ook de mogelijkheid om de natuur in zijn voordeel te benutten. Zo zagen we onder andere hoe hij schuilde in struikgewas, waardoor hij vrijwel onzichtbaar werd voor zijn omgeving.

Bovendien lijkt het vechtsysteem diepgaander dan voorheen. Hoewel het lastig te zien is in de video, lijkt er een grotere focus te liggen op counteren en zowel Drake als zijn vijand maakt tijdens het gevecht gebruik van de omgeving. Ook opvallend is dat vijanden dit keer leniger zijn en de mogelijkheid hebben om te klimmen en te springen naar verder gelegen platformen.

Net als in de vorige delen is er naast actie ook veel ruimte voor klim- en klauterwerk. Dit zag er grotendeels hetzelfde uit als in de vorige delen, met รฉรฉn interessante vernieuwing: de mogelijkheid om met een pikhouweel tegen muurtjes op te klimmen. Altijd handig.

  1.   
    Daan's avatar

    Dat einde!!

    Dit voor een vroege versie van de game ziet er al echt heel veel belovend uit. ๐Ÿ™‚

    Zin in!!

  2.   
    assassin_MKA's avatar

    Oww Yeahh !

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    Jezus man. Prachtige graphics (en niet Ubisoft CGI trailer-achtig), vertrouwde maar tegelijk vernieuwende gameplay, en wat een ongelofelijk prachtige omgeving! Volgens mij ben ik net overtuigd om een PS4 te gaan kopen. ๐Ÿ˜ณ
    EDIT: en lees vooral niet de youtube reacties, want dan besef je weer hoe triest console fanboys kunnen zijn. ๐Ÿ˜›

  4.   
    3333/3333's avatar

    De textures stellen eigenlijk niet zoveel voor, maar het zit ‘m vooral in de belichting die ze hier echt geweldig voor elkaar hebben. Vooral in het begin van de video komt dat erg goed tot zijn recht. Ik ben nu vooral heel benieuwd hoe (de nieuwe) Tomb Raider hier straks tegenover staat, want deze games beginnen nรณg meer op elkaar te lijken.

    Al heeft Lara wel een mooiere achterkant.

  5.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "Jezus man. Prachtige graphics (en niet Ubisoft CGI trailer-achtig), vertrouwde maar tegelijk vernieuwende gameplay, en wat een ongelofelijk prachtige omgeving! Volgens mij ben ik net overtuigd om een PS4 te gaan kopen. ๐Ÿ˜ณ
    EDIT: en lees vooral niet de youtube reacties, want dan besef je weer hoe triest console fanboys kunnen zijn. ๐Ÿ˜› "

    Deze game gaat volgens mij echt heel veel mensen over de streep trekken om toch een PS4 te halen.
    Alleen deze 15 minuten al! Wat een game zeg. Ze zouden eigenlijk een actie bundel moeten maken. PS4 + Standaard accessoires + Uncharted 4 + Alle voorgaande delen. ๐Ÿ™„

  6.   
    PS4owner's avatar

    dit is de reden waarom in een playstation 4 gekocht heb! echt heel veel zin in.

  7.   
    PS4owner's avatar

    heb alle voorgaande delen ook gespeeld. ze zouden idd de vorige spellen opnieuw moeten uitbrengen op de ps4. maybe just maybe

  8.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    I_Eat_Noobsz schreef, "
    Deze game gaat volgens mij echt heel veel mensen over de streep trekken om toch een PS4 te halen.
    Alleen deze 15 minuten al! Wat een game zeg. Ze zouden eigenlijk een actie bundel moeten maken. PS4 + Standaard accessoires + Uncharted 4 + Alle voorgaande delen. ๐Ÿ™„ "

    zou wel een vette bundel zijn

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    ps3owner schreef, "dit is de reden waarom in een playstation 4 gekocht heb! echt heel veel zin in."

    Voor mij ook 1 van de redenen om voor Playstation te gaan in plaats van Xbox ๐Ÿ™‚

  10.   
    Daniel Z's avatar

    Geweldige details. Uncharted leek op de vorige generatie een beetje op, maar kan op de PlayStation 4 genoeg nieuwe gameplay gaan brengen. GOTY!

  11.   
    djonnieboy97's avatar

    Wauw het ziet er weer super uit!! kan nu al niet meer wachten tot hij uit komt!! ๐Ÿ˜€

  12.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    die hand-to-hand combat is gewoon net alsof je naar een film zit te kijken!

    @I_Eat_Noobsz de eerste trailer was voor mij de reden om een PS4 aan te schaffen. De uncharted serie is een begrip tegenwoordig