Gamersnet.nl

Volgende Assassin’s Creed, codenaam Victory, speelt zich af in Londen

Nog nooit waren er zo snel geruchten rond de verschijning van een nieuwe Assassin’s Creed. De moeizame start van AC: Unity is nog niet eens koud, of Kotaku zegt al te weten dat de komende Assassin’s Creed zich in Londen zal afspelen, tijdens de negentiende eeuw. De game krijgt de codenaam Victory.

De website komt niet alleen met een naam en een periode, maar brengt ook een volledige achtergrond achter de game. Zo is de game in ontwikkeling bij Ubisoft Quebec, wat een unicum is. De serie is immers altijd in ontwikkeling geweest bij Ubisoft Montréal. Quebec is vooralsnog enkel bekend van DLC van ACIII en Black Flag. Dat hoeft overigens niets te betekenen, want de mannen achter The Division zijn ook nieuw met een dergelijk groot project.

[SCREENSHOTS]
Ook zijn er al zeven minuten aan gameplay getoond aan de site en volgens Kotaku ziet de game er nu al goed uit, al is deze natuurlijk nog niet af. De gameplay was niet pre-rendered en liet voertuigen (lees: paard en wagen) zien waar de hoofdpersoon op kon springen. Daarnaast is er een grappling hook toegevoegd, zoals we die kennen uit de Batman: Arkham-reeks.

Ubisoft reageert niet op de berichten en officieel zijn het dus geruchten. De screenshots zien er in ieder geval sfeervol uit.