Nieuwe preview: Exodus: Gods and Kings


Na de verfilming van het Bijbelse verhaal Noah, eerder dit jaar met Russell Crowe in de hoofdrol is het nu tijd voor het verhaal van een ander historisch bijbels figuur die tot de verbeelding spreekt, Mozes. Niemand minder dan regisseur Ridley Scott heeft besloten deze taak op zich te nemen.

Het verhaal
Exodus: Gods and Kings is het verhaal over Mozes, een man met een de missie om 400,000 slaven uit Egypte te redden van de onderdrukking van Farao Ramses. Wat er volgt is een memorabele reis en een reeks dodelijke plagen. Het plot is vrij simpel, het is een verhaal van twee broers die tegenover elkaar komen te staan. Aan de ene kant Mozes en aan de andere kant het imperium van zijn broer Rhamses en daarnaast een plotselinge, niet menselijke interventie die ervoor zorgt dat Mozes een stuk sterker komt te staan. Mozes wordt gespeeld door de veel geprezen en veelzijdig acteur Christian Bale die we kennen van films als American Psycho en The Dark Knight films, waarin hij de rol van Batman speelt. Zijn broer Ramses wordt vertolkt door Joel Edgerton (Warrior, The Great Gatsby). Andere acteurs die we voorbij zien komen in de film zijn Aaron Paul (Breaking Bad), Sigourney Weaver (Avatar), John Tuturro (Transfomers: Dark of the Moon), Ben Kingsley (Iron Man 3) en Indira Varma (Game of Thrones).


Ridley Scott
Regisseur Ridley Scott houdt van grote projecten. Dat is wel te zien aan de reeks films die hij inmiddels op zijn naam heeft staan. Hij regisseerde onder andere Alien (1979), Gladiator (2000), Black Hawk Down (2001), Kingdom of Heaven (2005) en natuurlijk Prometheus (2012). Het tijdschrift Empire vroeg hem een tijd geleden of dit zijn grootste project zou worden en dit was toen zijn antwoord:
Well, in terms of the metaphorical aspects, yes [this is the biggest project I’ve done]. Even budgetarily it’s probably the biggest, yeah. But I didn’t approach it as my biggest. I never do that. I always approach it from the point of view of the characters, of the story. I never realised Gladiator was going to be quite as large in terms of its scope and yet it was a very small, personal story. A revenge. A simple revenge into which we had jigsawed some characters.
De verwachting
Als we de trailer, maar ook de regisseur mogen geloven wordt dit een grote en epische film, die tevens een cast vol steracteurs bevat. Onze verwachtingen zijn daarom dan ook hoog gespannen. Exodus: Gods and Kings zal vanaf 18 december 2014 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren