Fast Forward: Into the Woods


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Regisseur Rob Marshall
Rob Marshall begon zijn carrière in het theater. Als choreograaf en theaterregisseur maakte hij uiteindelijk een overstap door het beroemde verhaal van Annie te verfilmen. Hetzelfde deed hij met de musical Chicago en wist hiermee een Academy Award voor Beste Regisseur binnen te halen. Maar ook verhalen die geen oorsprong in het theater hadden, werden door de regisseur met succes naar het witte doek gebracht. Zo was hij verantwoordelijk voor Memories of a Geisha en regisseerde hij het vierde deel van Disney’s Pirates of the Caribbean, On Stranger Tides. Deze maatschappij heeft nu de regie van de nieuwe familie en fantasy-film Into the Woods aan Rob Marshall uitbesteed. De verfilming van de bekende musical die voor het eerst in première ging in 1986.

Het verhaal
Into the Woods is een familiefilm gebaseerd op de verschillende verhaallijnen en personages uit sprookjes als Roodkapje, Raponsje, Doornroosje en Assepoester met als extra element het verhaal over een bakker en zijn vrouw die dolgraag een kindje willen. Het echtpaar is vervloekt door een heks waardoor zij hun grootste wens niet kunnen vervullen. De vloek kan alleen worden opgeheven als het koppel vier voorwerpen weet te verzamelen namelijk een melkwitte koe, vlasblond haar, een bloedrode mantel en een glazen muiltje. De bakker en zijn vrouw komen er, tijdens hun zoektocht, echter achter dat Sjaak van de Bonenstaak, Raponsel, Assepoester en Roodkapje hun eigen wensen proberen te vervullen. Dan moet het paar kiezen: is hun eigen wens belangrijker dan die van de anderen?


De verwachting
Een sprookjesverhaal geregisseerd door Rob Marshall moet een prachtig vormgegeven en theatrale film opleveren. Ook de cast bestaande uit o.a. Johnny Depp als ‘The Wolf’, Meryl Streep als ‘The Witch’ en Emily Blunt als ‘The Bakers’ Wife’ schept bij ons wel behoorlijke verwachtingen. Het blijft echter een Disney film dus verwacht een suikerzoet familieverhaal met een zingende cast (…. en dat moet je wel liggen). Wij bij MoviesNET hebben goede verwachtingen van de film die vanaf 29 januari in de Nederlandse bioscoop te zien is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren