Fast Forward: Taken 3


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Liam Neeson
Wie Liam Neeson zegt, zegt uiteraard Taken. Na twee films krijgt de acteur blijkbaar nog niet genoeg zijn personage Bryan Mills en is hij vanaf begin volgend jaar te zien in Taken 3. Neeson is onder de huidige generatie dan vooral bekend geworden door de Taken-franchise, maar heeft hij ook vele andere projecten op zijn naam staan. Zo was hij in 1998 te zien in Les Misérables als Jean Valjean en leende hij zijn stem aan het personage Father Sean in de serie The Simpsons.

Het verhaal
Nadat Mills tot twee maal toe zijn ontvoerde dochter achterna moest komt de ex-geheim agent zelf in de problemen wanneer hij zijn vrouw Lenore (Famke Janssen) dood aantreft in bed. Voor het eerst krijgt het verhaal een compleet andere wending dan in de vorige films en dient Mills de politie steeds een stapje voor te blijven. Zal het hem lukken zijn onschuld te bewijzen of zegt de slogan van de film, “It all ends here”, genoeg over de afloop van het leven van Bryan Mills.


De verwachting
Na twee bijna identieke films hadden we de hoop voor de Taken-franchise bijna opgegeven, totdat duidelijk werd dat het verhaal van de derde film compleet anders zou worden. De vraag is echter of de gemiddelde bioscoopbezoeker dit ook op zal merken en Taken 3 zal kunnen waarderen. Of de film slaagt of niet, wij denken dat de Taken-franchise met dit derde deel toch echt ten einde gaat komen. Taken 3 verschijnt op 15 januari in de Nederlandse bioscopen, ook in IMAX.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren