In de Spotlight: Jennifer Lawrence


In de spotlight is een wekelijks item waarbij we drie films van een bepaald acteur/actrice of regisseur/regisseuse centraal zetten. In het item laten we weten waarom jij die drie films moet kijken. Dit zal wekelijks op de dinsdag gebeuren. Heb jij nou een suggestie voor een acteur/actrice of regisseur/regisseuse laat die dan achter in de reacties.

Winter’s Bone
Winter’s Bone was een van de eerste grote films voor Jennifer Lawrence. Zij speelde hierin de hoofdrol en ontving ook gelijk een oscar-nominatie voor deze rol. In Winter’s Bone gaat Jennifer Lawrence personage Ree op zoek naar haar vader, die al weken niet meer thuis is geweest. Ree zorgt voor haar zusje, broertje en zieke moeder.

Jennifer Lawrence is erg goed in Winter’s Bone, vandaar ook de nominatie. Dit is wel een film die niet iedereen even leuk zal gaan vinden, want het is pure filmhuis. Ben je benieuwd en wil je weten waar de Jennifer Lawrence hype begonnen is, dan is dit zeker een film voor jou.


X-Men: First Class
X-Men: First Class is alweer de vijfde film gebaseerd op de populaire X-Men-stripboeken. Dit deel is volgens velen nog steeds de beste X-Men-film die ooit gemaakt is. First Class is een prequel, en gaat over de beginjaren van professor Charles Xavier en Magneto. De film brengt veel oude personages terug, alleen dan gespeeld door nieuwe acteurs.

Jennifer Lawrence is zeer goed gecast als de mysterieuze Mystique, die van gedaante kan veranderen. Voor de superhelden fans is X-Men: First Class een must see. En dat zeker niet alleen omdat Jennifer Lawrence fantastisch is als Mystique, maar ook vanwege het goede verhaal en bijzondere setting in de jaren 50.


Silver Linings Playbook
Silver Linings Playbook is een romantische komedie met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Het verhaal gaat over Pat (Cooper) die de minnaar van zijn vrouw bijna doodsloeg en vervolgens voor negen maanden werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Pat heeft een bipolaire stoornis, hij heeft dus veel extreme stemmingswisselingen.

Pat komt het personage van Jennifer Lawrence, Tiffany, tegen. Zij is ongeveer net zo gebroken na het overlijden van haar vriend, als dat Pat is. Jennifer Lawrence en Bradley Cooper geven beide fantastische prestaties in acteerwerk. Dit leverde dan ook de eerste Oscar op voor Jennifer Lawrence. Zeker een film die veel mensen leuk zullen vinden, zelfs als ze niet houden van romantische komedies.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren