Xbox One-versie Far Cry 4 is niet echt 1080p

De Xbox One-versie van Far Cry 4 draait niet op een 1080p-resolutie, zoals door velen werd aangenomen. De mensen van Digital Foundry hebben ontdekt dat er blijkbaar gekozen is om de game een 1440 bij 1080 resolutie te geven, die vervolgens via upscaling naar 1920 bij 1080 wordt gebracht. De PlayStation 4-versie draait wel op ‘native’ 1080p.

De iets lagere resolutie op de Xbox One heeft echter wel een voordeel, namelijk op het gebied van de frame rate. Tijdens intense vuurgevechten blijft de frame rate op de Xbox One wat hoger dan die op de PlayStation 4:

In terms of the multi-platform comparison, the PS4 gets the nod here for its sharper native 1080p presentation and almost solid 30fps frame-rates. In comparison, the image quality isn’t quite as pristine on the Xbox One, although frame-rates are slightly higher under load, but the quality of the presentation overall remains excellent. It’s a great buy on either platform.

  1.   
    GENERAL_DS's avatar

    PC versie draait op mijn computer ook prima ๐Ÿ™‚ ultra als ik als ik drops onder de 50 fps tolereer en anders very high. niets mis mee dus.

  2.   
    Eggie124's avatar

    tja, en je ziet het verschil gewoon niet. Mensen zijn zo gefocust op de nummertjes.. helaas. Ik heb liever 900p met goede AA en veel details dan 1080p en ingeleverd op andere vlakken. Bijvoorbeeld Sunset draait op 900p, maar wie kan dat zien zonder het te weten?

  3.   
    Hielke's avatar

    ”Eggie124″ schreef, "tja, en je ziet het verschil gewoon niet. … Maar wie kan dat zien zonder het te weten?"

    Met dat laatste heb je wel een belangrijk stukje ben ik bang, want hoewel ik Assassin’s Creed Unity op 1080p op mn PC kan spelen met framedrops hier en daar, en bij 900p deze minder zijn, zie je als je ze direct na elkaar speelt wel verschil. Dat zijn uiteraard keuzes die je moet maken wanneer het kan, verder is er niet echt iets mis met 900p.

  4.   
    D_Dog's avatar

    Oh god nee! Een ramp! BOYCOT UBISOFT! BOYCOT DE XBOX ONE!

    *zucht* Sorry ik word gewoon zo verschrikkelijk moe van dat resolutie gelul. Ik moest ff sarcastisch uit de hoek komen. ๐Ÿ˜›

  5.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik zie geen verschil eerlijk gezegt, op de xbox one ziet het er prima uit en ik ben er tevreden over ๐Ÿ™‚

  6.   
    Thijs.'s avatar

    wat voorspelbaar rekt m8

  7.   
    dav1d's avatar

    Goede keuze voor de xbox dus weer. Ik heb liever een stabiele framerate dan 1080p. De PS4 delft weer eens het onderspit.

  8.   
    dav1d's avatar

    Trouwens, het valt me op hoe vaak jullie de xbox negatief framen. De titel van dit bericht had ook kunnen zijn: “Framedrops bij vuurgevechten Farcry 4 op de PS4.”

  9.   
    Moon-Hero's avatar

    Just the facts, m8.

  10.   
    thijsknvb's avatar

    Thijs. schreef, "wat voorspelbaar rekt m8"

    Good One MLG !! Smoke Weed Everyday. OBEY FTW

  11.   
    noah81's avatar

    dav1d schreef, "Trouwens, het valt me op hoe vaak jullie de xbox negatief framen. De titel van dit bericht had ook kunnen zijn: “Framedrops bij vuurgevechten Farcry 4 op de PS4.”"

    Dat doet vrijwel elke gamesite, meesten zijn/lijken allemaal pro sony. Al vind ik gamersnet het minst overkomen als pro sony.

  12.   
    3333/3333's avatar

    noah81″][quote=”dav1d schreef, "Trouwens, het valt me op hoe vaak jullie de xbox negatief framen. De titel van dit bericht had ook kunnen zijn: “Framedrops bij vuurgevechten Farcry 4 op de PS4.”"

    Dat doet vrijwel elke gamesite, meesten zijn/lijken allemaal pro sony. Al vind ik gamersnet het minst overkomen als pro sony.[/quote]
    De crew van GN is verdeeld in meerdere kampen. Er zijn sony, microsoft, ubisoft, pc en nintendo ‘fanboys’ op de redactie. Als je GN regelmatig bezoekt kun je per redacteur wel een beetje zien van welk platform hij is.

    Soms laat een redacteur onbedoeld zijn voorkeur doorschijnen in het nieuws, maar dat zal zelden opzettelijk zijn.

  13.   
    Thijs.'s avatar

    thijsknvb schreef, "

    ”Thijs.” schreef, "wat voorspelbaar rekt m8"

    Good One MLG !! Smoke Weed Everyday. OBEY FTW"

    i lol’d so fucking hard xd

  14.   
    Sa.'s avatar

    Erik Rommel schreef, "

    ”noah81″ schreef, "[quote=”dav1d”].."

    Dat doet vrijwel elke gamesite, meesten zijn/lijken allemaal pro sony. Al vind ik gamersnet het minst overkomen als pro sony."

    De crew van GN is verdeeld in meerdere kampen. Er zijn sony, microsoft, ubisoft, pc en nintendo ‘fanboys’ op de redactie. Als je GN regelmatig bezoekt kun je per redacteur wel een beetje zien van welk platform hij is.
    Soms laat een redacteur onbedoeld zijn voorkeur doorschijnen in het nieuws, maar dat zal zelden opzettelijk zijn. [/quote]
    Mee eens, als je de site een tijdje bezoekt weet je bijvoorbeeld dat je nieuws van Ubisoft wat gepost is door Peter, met een korreltje zout moet nemen ;P, nee geintje, zo erg is het niet. Meestal is het nieuws objectief, de reviews zijn natuurlijk subjectief, maar als je een tijdje in de game wereld meedraait, dan weet je dat 1 review lezen niet volstaat om een duidelijk beeld te krijgen van de game. ๐Ÿ™‚