Fast Forward: Unbroken


Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Angelina Jolie
Naast haar succesvolle carrière als actrice, die in 1982 echt van de grond kwam, ‘kruipt’ de bloedmooie Angelina Jolie de laatste jaren steeds vaker achter de camera. Zo produceerde Jolie recentelijk films zoals Lovesick, In the Land of Blood and Honey en Maleficient. Daarnaast bezet zij tegenwoordig ook de regisseurstoel en is Unbroken haar laatste project. Haar voorkeur voor drama en romantiek is ook in deze nieuwe film te herkennen. Unbroken is een waargebeurd verhaal over een jongeman die ondanks de verschrikkelijke gebeurtenissen in zijn leven toch weet te overleven.

Het verhaal
Unbroken is gebaseerd op het leven van de Olympische sportheld Louis Zamperini. De atleet wist zich, ondanks zijn zware jeugd, te ontpoppen tot topsporter. Na het uitbreken van WO II meldt Zamperini zich aan bij het leger. Ook tijdens de oorlog blijkt het geluk niet aan zijn zijde te staan. Na een vliegtuigcrash in zee, lukt het Zamperini en zijn kompanen 47 dagen in een reddingsvlot op zee te overleven. Uiteindelijk wordt hij op zee opgemerkt en opgepikt maar zijn redders blijken helaas de ‘vijand’ te zijn. Wat volgt, is tweeëneenhalf jaar lang in een Japans interneringskamp waar hij de meest barre omstandigheden en extreem fysiek en geestelijk geweld probeert te overleven.


De verwachting
Het verhaal Unbroken is zo ontzettend dramatisch en groots dat het moeilijk te bevatten is dat een mens zoveel ellende kan overwinnen. Het is een indrukwekkend en vooral waargebeurd verhaal wat niet anders dan de moeite waard kan zijn voor degene die van het genre houden. De trailer laat zien dat naast het verhaal en de acteurs (o.a. Jack O’Connell als Zamperini) ook veel aandacht is besteed aan de manier van filmen en de filmsets. MoviesNET heeft goede verwachtingen van de film die vanaf 8 januari in de Nederlandse bioscoop te zien is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren