Gamersnet.nl

Geen DirectX 12-ondersteuning voor Windows 7

DirectX 12 zou in de toekomst sterk verbeterde prestaties in pc-games moeten opleveren. Vanzelfsprekend zal deze software ingebouwd worden in de nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem, Windows 10. Daarnaast is het compatibel met het huidige Windows 8.1. Helaas is er voor een grote groep gamers minder goed nieuws, want Windows 7 zal DirectX 12 niet ondersteunen.

Dat is opmerkelijk, want uit verschillende steekproeven blijkt dat een aanzienlijk percentage van de pc-gamers nog steeds de voorkeur geeft aan Windows 7. Volgens Richard Huddy van hardwarefabrikant AMD gebruikt 52 procent van de gamers momenteel Windows 7:

It’s a very, very popular operating system.
Een hardware- en software-enquête van Steam toont een soortgelijk beeld. Maar liefst 47,8 procent van de gebruikers draait Windows 7 64-bit, gevolgd door 21,4 procent dat Windows 8 64-bit gebruikt.

De reden voor het gebrek aan ondersteuning lijkt vrij simpel: Windows 8 is lang niet zo populair als Microsoft gehoopt had, dus zal Windows 10 met DirectX 12 de huidige Windows 7-gebruikers op den duur moeten bewegen om de overstap te maken.