Tom & Peters Hot Koffie Show: Pc beter dan Xbox One en PlayStation 4?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stellingen van deze week:

Pc is beter dan console / exclusieve content is oneerlijk!

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    Jeroenvk94's avatar

    Hoewel de pc zich continu door blijft ontwikkelen, is dit een punt want nog niet beantwoordt kan worden. Het duurde heel lang voordat er op de ps3/xbox360 het maximale uit de console werd gehaald, dat zal op de next-gen consoles ook nog even.
    De PC van tegenwoordig is een enorm krachtig apparaat, en de PS4 en Xbox One zijn in vergelijking minder krachtig, maar ik denk dat we pas kunnen oordelen als er echt het maximale uit de consoles gehaald wordt.

    Ik wil wel een stelling voor volgende week neerzetten en die luidt:
    ‘Game-developers moeten stoppen met het uitbuiten van de gamer door middel van extra content die voor veel geld shortcuts aanbieden, de gamer betaalt veel voor een game, dus uitbreidingen zouden er gratis bij horen te komen’

  2.   
    noah81's avatar

    Met console gaming heb ik veel meer dat huiskamer gevoel en dan speel ik veel met vrienden.
    Pc gaming is meestal apart boven zitten in je eentje gamen.
    Geef mij de consoles maar.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Hoorde ik nu echt iemand zeggen dat de console meer exclusives* heeft? 😉

    Als je geen echte pc gamer bent, weet je natuurlijk ook lang niet wat er daar allemaal te vinden is. Maar weet wel dat de pc verreweg het grootste platform is. De pc heeft niet alleen exclusieve games, het heeft zelfs exclusieve genres. Er zijn veel meer games dan enkel GTA, Assassin’s Creed en Mario. En wat het grote geld betreft, zoek eens voor de grap de omzet van Steam op.

    Dat overigens een prima antwoord is gebleken op de massale downloads van de afgelopen jaren. Illegale downloads zijn momenteel niet wat uitgevers nog kopzorgen geeft, het zijn de duistere webshop die (gestolen) keys doorverkopen onder de aanbevolen prijs.

    *lijst is nog veel groter dan op de afbeelding is weergegeven.

  4.   
    wou007's avatar

    Ik ben het alleen niet eens dat pc minder exclusives zou hebben. Er zijn voldoende game(genres) die exclusief of eerder op de pc komen. Natuurlijk zijn er een aantal AAA titels die alleen op consoles komen. (halo en the last of us) maar op pc heb je strategie games, MOBA’s enz. welke niet of in een mindere vorm op de xbox en de playstation komen. De indies hier nog buiten gelaten.

    Een voordeel dat door jullie niet is genoemd van de pc is dat veel games bij launch al goedkoper te krijgen zijn dan op de consoles daarnaast zijn er ook nog de steam sales en de humble bundles die je oudere games voor een zacht prijsje geven. Daarnaast is het download argument een zwak argument omdat er vele voorbeelden zijn van pc games die zeer winstgevend zijn terwijl deze natuurlijk ook gedownload kunnen worden. Kijk maar naar de sims of civilization welke beide geen windeieren gelegd hebben.

  5.   
    Mandamo's avatar

    Ik ben al een zeer lange tijd aan het twijfelen tussen het kopen van een PS4/Xbone en een zelfbouw computer, maar ik kom er niet uit.. De matige prestaties van de consoles vallen me erg tegen. Ik had liever gezien dat ze 600/700 hadden gekost met veel betere specs dan dit. Aan de andere kant zal ik de console exclusives gaan missen als ik voor de pc ga. Wat te doen..wat te doen.. Leuke aflevering jungs. 🙂

  6.   
    jurian-s's avatar

    Stelling: Framerate/resolutie moet geen invloed hebben op het cijfer voor een spel, tenzij het er onspeelbaar door wordt.

  7.   
    Ryan2000's avatar

    Tof dat jullie alsnog mijn stelling hebben gedaan! Ik had inderdaad bij elke hot koffie show mijn stelling weer geplaatst, maar dat hoefde dus eigenlijk niet meer, haha!

  8.   
    stinkiwinkie's avatar

    ”noah81″ schreef, "Met console gaming heb ik veel meer dat huiskamer gevoel en dan speel ik veel met vrienden.
    Pc gaming is meestal apart boven zitten in je eentje gamen.
    Geef mij de consoles maar."

    Niet met je eens: Wat je op de pc hebt en niet op de consoles is het genre real-time strategy zoals starcraft dat zeer populair is in zuid-korea, waar ze zelfs toernooien organiseren waarin groepen tegen elkaar opnemen. Je kan ook perfect met zijn tweeën een pothe fifa spelen met een controller wat een Pc heeft wat redelijk wat PC porten. Ik denk toch niet dat PC gamers eenzame mensen zijn.

  9.   
    3333/3333's avatar

    jurian-s schreef, "Stelling: Framerate/resolutie moet geen invloed hebben op het cijfer voor een spel, tenzij het er onspeelbaar door wordt."

    Wordt morgen tussen 16.00 en 17.00 behandeld bij GNR Live. 8)

  10.   
    stinkiwinkie's avatar

    WAAROM EEN GAME PC? ENKELE REDENEN: Een game pc is een spel op zich, als je pc een game niet meer aankan dan kan je de mankementen verbeteren (tuning your pc). Een pc is veel duurder dan consoles maar het is waar voor zijn geld: hogere resolutie ( 4k scherm), de Graphics, hoge framerate ( hogere inleving),men kan games ook op zijn consoles spelen door gebruik van een controller, als je weinig geld hebt voor een game en-of je kan niet wachten dan kan je het downloaden en het toch spelen, MAAR: als je het spel goed vind kan je het achteraf kopen om de gamestudio te sponsoren, tegenwoordig de mentaliteit van een pc gamer. Mijn settings pc: gtx 770, Intel processor i7 4,6 GHz (overtuned), fluisterstille koeling, 12Gb RAM ( enig kantelmoment), 24 inch scherm HD. Gametoernooien worden ook op de pc gehouden. KOMEN TOT CONCLUSIE DAT de mentaliteit van pc gamer totaal verschillend is dan van een console gamer, HD (inleving) en dat wie er veel geld In gamemateriaal propt om een spel fatsoenlijk en goed te willen spelen een ECHTE GAMER IS.

  11.   
    noah81's avatar

    stinkiwinkie schreef, "

    ”noah81″ schreef, "Met console gaming heb ik veel meer dat huiskamer gevoel en dan speel ik veel met vrienden.
    Pc gaming is meestal apart boven zitten in je eentje gamen.
    Geef mij de consoles maar."

    Niet met je eens: Wat je op de pc hebt en niet op de consoles is het genre real-time strategy zoals starcraft dat zeer populair is in zuid-korea, waar ze zelfs toernooien organiseren waarin groepen tegen elkaar opnemen. Je kan ook perfect met zijn tweeën een pothe fifa spelen met een controller wat een Pc heeft wat redelijk wat PC porten. Ik denk toch niet dat PC gamers eenzame mensen zijn."

    Telt natuurlijk niet voor iedereen maar voor de meeste mensen wel. Waar zie je tegenwoordig nog een pc in de huiskamer staan? Vrijwel nergens zie ik ze meer.

  12.   
    stinkiwinkie's avatar

    noah81″]

    ”stinkiwinkie schreef, "[quote=”noah81″ schreef, ".."

    Niet met je eens: Wat je op de pc hebt en niet op de consoles is het genre real-time strategy zoals starcraft dat zeer populair is in zuid-korea, waar ze zelfs toernooien organiseren waarin groepen tegen elkaar opnemen. Je kan ook perfect met zijn tweeën een pothe fifa spelen met een controller wat een Pc heeft wat redelijk wat PC porten. Ik denk toch niet dat PC gamers eenzame mensen zijn."

    Telt natuurlijk niet voor iedereen maar voor de meeste mensen wel. Waar zie je tegenwoordig nog een pc in de huiskamer staan? Vrijwel nergens zie ik ze meer.[/quote]
    Mijn pc staat op mijn bureau in mijn kamer. Lekker afsluiten van de menigte en gamen maar, zorgt voor mij een betere inleving en zijn er geen stalkers. Dat wil niet zeggen dat je ook niet samen kunt gamen hè.

  13.   
    Regge's avatar

    Inderdaad pc krijgt minder AAA games dan console. Maar voor de MMORPG gamers (als mij) is de pc juist een goudmijntje want deze komen gewoon weinig op de console!

  14.   
    assassinat's avatar

    Het is waar dat Ultra-PC Gaming tegen gehouden wordt door de matige hardware van consoles. Maar je betaalt er dan ook 3 tot 4 keer zoveel voor dan een console. Niet echt een eerlijke vergelijking. En niet iedereen heeft zo’n ultra PC die je constant up to date zou moeten houden, waar je bij consoles gewoon zeker voor 5 jaar 1 toestel koopt.

  15.   
    mattioza's avatar

    Regge schreef, "Maar voor de MMORPG gamers (als mij) is de pc juist een goudmijntje want deze komen gewoon weinig op de console! "

    Ja inderdaad, zo wordt er wel elke week wel eentje uit de grond gestampt.

    Ik voel me persoonlijk meer gebonden aan een console (zeker wat het spelen van AAA games betreft)

    Stelling: Het behalen van platinum mag best pittig zijn, maar het mag je niet het gevoel geven dat de ontwikkelaar je 20u extra aan de game wil laten ‘verspillen’ terwijl het nergens meer over gaat. (vb. De game 3 keer volledig uitspelen op de 3 verschillende moeilijkheidsgraden)

  16.   
    Moodey's avatar

    Leuk. laat alle fanboys maar weer hun werk doen. en prijs/kwaliteit is ongeveer t zelfde als je naar pc/console kijkt…. pc kost meer, maar heb je iets meer en kun je meer mee maar scheelt zo 400 euro tov consoles.

  17.   
    Fiscus's avatar

    Stelling: is het een goede zet geweest van Ubisoft om twee AAA titels, AC Unity en Far Cry 4 in dezelfde week uit te brengen?