GN Poll: In november verschenen dit jaar te veel games

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Voorafgaand aan de release van de PlayStation 4 en Xbox One lagen de verwachtingen torenhoog. Gamers rekenden erop dat ze nu eindelijk graphics van pc-kaliber voorgeschoteld zouden krijgen en ook op het gebied van multimedia en games had men hoge verwachtingen. Nu, een jaar na de release van de new-gen consoles, zijn sommige gamers toch teleurgesteld in wat de PlayStation 4 en Xbox One uiteindelijk bieden. Behoor jij tot deze groep, of ben je dik tevreden? Uit de poll bleek dat de meningen zeer verdeeld zijn: het is bijna 50/50,waarbij de teleurgestelde groep een lichte meerderheid heeft. Een greep uit jullie reacties:

Onowned:

De nieuwe generatie kwam wel wat laat op gang met de goede titels en dat kwam echt door heel veel uitgestelde games. voor de rest ben ik dolblij met de ps4. De graphics gaan in de loop van de tijd alleen maar mooier worden en het ziet er nu al prima uit. Als je gameervaring puur afhangt van de graphics vind ik toch wel beetje triest, want dat maakt en game niet meteen slecht. Verder is de controller echt briljant verbeterd ivm de DS3 en de interface is ook sterk verbeterd. Dit najaar gaan We los met echte (grafische) knallers dus het word alleen maar mooier.
Thijs.:
Geef de developers de tijd. Kijk hoe sommige games er op de xbox 360 en ps3 uitzien na zoveel jaar, Het gene wat men voor mekaar krijg is gigantisch. ik durf te weden dat over een paar jaar games met super graphics of fantastische fps runnen. Mijn vertrouwen in next gen ligt dus ook hoog.
Leukste:
Ik had niet verwacht dat de new-gen consoles volledige benut zouden worden met een jaar. Dit kost gewoon meer tijd. Wel had ik verwacht dat er al meer games te spelen waren op de new-gen. Dit valt dan weer wat tegen naar mijn verwachtingen. Nadat er behoorlijk wat games zijn uitgesteld ziet het er naar uit dat november zeker gaat bijdragen aan het aantal games voor de new-gen, maar het heeft even geduurd.

Dus ik ben het eens met de stelling op het gebied van wat er grafisch bereikt is op de new-gen in een jaar tijd. Maar het aanbod aan games voor de new-gen had na een jaar toch wel iets ruimer mogen zijn.

Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
Call of Duty: Advanced Warfare, Halo: The Master Chief Collection, Assassin’s Creed: Unity, Assassin’s Creed: Rogue, Far Cry 4, Grand Theft Auto 5, Dragon Age: Inquisition, LittleBigPlanet 3… Het is slechts een greep uit de games die in november verschijnen. Het is vrijwel onmogelijk om deze titels allemaal in één maand te spelen en daarom vinden velen dat de novembermaand dit jaar te druk was; men had liever gezien dat bovenstaande titels wat meer werden verspreid. Ben jij het met hen eens? Laat het ons weten door je mening te geven over de stelling van deze maand:

In november verschenen dit jaar te veel games

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Moodey's avatar

    Eens, ik koop meestal niet meer dan twee games in de maand, en zelfs dat doe ik niet vaak. Alleen t probleem is dus wel dat er geweldige titels waren.. Ookal is het ook wel weer handig want niet alle games hebben een vloeiende start (e.g AC Unity). En het ergste is dat in het voorjaar van 2015 naar mijn mening nog veel meer topgames zijn. (Dying Light en Evolve) dus dat is pittig.

    Een beetje spreiding zou wel handiger zijn.

  2.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Te veel games, nee. Teveel onafgemaakte games die uitgebracht werden? Ja, dat dan weer wel.

  3.   
    stinkiwinkie's avatar

    Eens,Ten laatste tijd gaat de verkoop van games vind ik exponentieel, wat natuurlijk gaat afwegen op het kwaliteit van het spel. Wat ook is, gaan game-developers games uitbrengen op al de consoles en de PC om een optimaal winstbeheer te krijgen uit het spel. Het nadeel hierdoor is dat op eendezelfde tijdspanne de developers de game op al de platformen draaiend moeten kunnen houden waardoor op sommige platformen het spel beter zal draaien naargelang hoeveel tijd ze er in hebben gestoken. Doordat elke platform ook verschillend van elkaar zijn( de resolutie, the locked 30 fps op consoles en pc op een hogere aantal,de besturing) vraagt het werk om een game in allerlei platformen om te zetten waardoor ze in sommige platformen meer moeite proberen in te steken (consoles,zekeredr voor winst) dan in andere platformen (PC). Maar dat dan bij de release dan ook niet de consoles beter gestructureerd ( bijna even slecht geoptimaliseerd als de PC) zijn en hierbij één of ander gelummel uitvinden bijvoorbeeld iets met de online server, vol bugs, framedrops. Het best als ze games maken voor verschillende platformen ze dat uitspreiden, kijk naar assassins creed rogue dat pas in januari voor de pc uitkomt.

  4.   
    gamepower's avatar

    persoonlijk vind ik teveel games, maar aan de ene kant is dat goed voor mijn centen, nu speel ik nog AC U en kijk ik intussen uit of FAR CRAY 4 , HALO en GTA next-gen in 2dehands kan oppikken voor een prijsje, hadden ze gespreid gekomen had ik ze allemaal voor de volle mep gekocht

  5.   
    nuclearnemo's avatar

    Voor mij niet. Het hangt er maar van af waar je prioriteiten liggen en of je kunt wachten om een game te spelen. De enigste game die ik ga halen is Dragon Age Inquisition. De rest van de games vind ik niet zo interessant of die haal ik later wel een keer. Ben zowiezo niet iemand die games op de release date wil hebben, haal ze wel een keer als het mij uitkomt (en er geld voor heb..xD)

  6.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Eens!

    Het begon met een lekker weekendje CODAW, waarna de week daarop zowel AC: Rogue als AC: Unity en Halo: TMCC verschenen! Drie games in 1 week! Heb ze gelukkig alle vier kunnen halen, maar heb momenteel nog maar 1 van de vier uitgespeeld!

    Afgelopen week verschenen Far Cry 4, GTA V, Dragon Age: Inquisition en Escape Dead Island, waarvan ik de eerste twee graag zou willen spelen, maar momenteel geen geld meer voor heb wegens de games die de afgelopen drie weken verschenen.

    Dan hebben we deze week LittleBigPlanet 3, Pokemon Omega Ruby & Alpha Sapphire en Super Smash Bros, wederom drie games waarvan ik er 1 kan halen.

    Er komen dus teveel games tegelijk uit. Toevallig hebben al deze games wel last van bugs, glitches, lag of framerate problemen dus konden sommige games nog wel even uitgesteld worden. Gelukkig is The Crew met drie weken uitgesteld en verschijnt Battlefield Hardline vijf maanden later dan gepland.

  7.   
    p3n0z4h13's avatar

    Jammer dat gta5 niet verscheen voor pc dit jaar, maar nog een weekje en dan lekker los in the crew, druk bezig met far cry 4, AC Unity, The evil within en noem ze maar op, zat games om te spelen, heb liever dat ze meer tijd in een game steken dan een game die half af is. 😉