Gamersnet.nl

Xbox One-gamers geteisterd door ‘error 0x87dd0003’; games starten niet op

Willen we net gezellig Sunset Overdrive gaan streamen op ons Twitch-kanaal, blijkt dat de servers van Xbox LIVE in de penarie zitten! Xbox One-gamers over de hele wereld melden last te hebben van ‘error 0x87dd0003‘, die ervoor zorgt dat games in hun totaliteit niet op willen starten, terwijl de netwerkverbinding goed lijkt te werken. Het probleem houdt nu al meerdere uren aan.

Op de status-pagina van Xbox.com is aangegeven dat de Xbox LIVE-coreservices er momenteel uit liggen. Het streamen van video’s, muziek en live gameplay is nog allemaal mogelijk, maar een game opstarten kan voorlopig nog aardig moeilijk worden op de Xbox One. Microsoft is ondertussen bezig de servers weer online te krijgen, zodat iedereen zo snel mogelijk weer kan gamen op de Xbox One.

Mochten de problemen aan blijven houden, dan komt ook de geplande livestream van Sunset Overdrive op GamersNET Live in het geding. We houden je op de hoogte van de netwerkproblemen op Xbox LIVE, en natuurlijk of onze gezellige stream vanavond wel of niet doorgaat.

Update: In de loop van de avond is de storing met het inloggen op Xbox LIVE opgelost. We kunnen dus weer volop gamen.