Nieuwe preview: Whiplash


Regisseur Damien Chazelle is terug met een nieuwe muzikale thriller. In 2013 schreef Chazelle de film Blackmail over een pianist die terug is voor een comeback concert, maar geen valse noot mag spelen anders wordt hij neergeschoten. Ditmaal heeft hij de film Whiplash zowel geregisseerd als geschreven. De film krijgt goede recensies van critici in Amerika en zou nog wel eens genomineerd kunnen gaan worden voor een Oscar.

Het verhaal
Het verhaal volgt een veelbelovende Jazzdrummer genaamd Andrew Neyman (Miles Teller). Hij wordt toegelaten tot een van de beste muziek conservatoria van het land. Alleen krijgt Andrew te maken met de erg strenge muziek coach Fletcher (J.K. Simmons). De coach neemt extreme maatregelen om het beste uit zijn studenten te halen.


De acteurs
De rol van Andrew Neyman gaat naar acteur Miles Teller en J.K. Simmons speelt de rol van de coach Fletcher. Dit zijn allebei vrij zware rollen, maar we zijn er zeker van overtuigd dat beide acteurs dat aankunnen.

Miles Teller is op het moment een van de jongste, rijzende sterren in Hollywood. Hij speelt de ene naar de andere rol in grote films. Hij was eerder dit jaar als te zien in Divergent en volgend jaar zal hij ook de superhelden-wereld binnenstromen als Mr. Fantastic in de Fantastic Four reboot. Dit zal ook niet de eerste keer zijn dat Miles Teller in een drama zal meespelen. In 2013 was hij te zien in The Spectacular Now samen met Shailene Woodley.

Simmons is al een wat meer ervaren acteur. Hij speelde onder andere bijrollen in de originele Spider-Man trilogie en zal binnenkort te zien zijn in Terminator: Genisys. Hij heeft ook al een hele hoop films en stemmetjes in animatie-series op zijn naam staan.

De verwachting
Whiplash is een film die zeker zou kunnen gaan uitblinken in de releases van 2014. Zeker na het horen van alle positieve recensies uit Amerika zijn wij erg benieuwd naar de film. Regisseur Damien Chazelle is nog maar 29 jaar en als hij nu al een Oscar-nominatie te pakken heeft zou dat erg goed zijn voor zijn carrière. Laten we hopen dat het acteerwerk van Miles Teller en J.K. Simmons zo goed is als alle critici zeggen.

Whiplash is vanaf 13 november in de bioscoop te zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren