‘Lord of the Hunt’ DLC voor Shadow of Mordor uit de doeken gedaan

Met Lord of the Hunt heeft Middle-earth: Shadow of Mordor zijn eerste officiële uitbreiding te pakken. Wij vonden de game erg sterk, als was het soms te veel van hetzelfde (zo is te lezen in onze Shadow of Mordor review), misschien kan de eerste downloadable content daar verandering in brengen.

Lord of the Hunt gaat namelijk dieper in op het verhaal van de jagende dwerg Torvin. Er zijn een aantal nieuwe missies met Torvin te spelen rondom de Sea of Nurn, missies die niet alleen meer ingaan op Torvins eigen backstory, maar ook een aantal nieuwe schepsel uit Mordor naar voren brengen. Wij waren benieuwd waar deze keuze vandaan kwam en vroegen het aan de heren van Monolith Studios:

Torvin was one of our most popular story characters and this fleshes out more of his back story and more details on Mordor.

[The story] is set within the Sea of Nurn and takes place alongside the main story, but it has a different feeling thanks to the new enemies and beasts.

Deze nieuwe beesten zijn niet zo zeer compleet nieuwe soorten monsters, maar meer variaties op de al bestaande gruwelen. Lord of the Hunt brengt spelers in ieder geval de kotsende Wretched Graug en de sluikse editie van de Caragor, de Caragath. Daarnaast krijgt Talion de mogelijkheid om grote Ghul Hordes op te roepen en los te laten op vijanden.
The new beasts are sub-species of the main game, but they bring new gameplay and features. For example the Caragaths are a different species from the Caragor, they are solitary hunters which allow you to use stealth while mounted, while the Wretched Graugs have powerful ranged vomit attacks you can use.
Naast alle nieuwe fauna in Mordor zijn ook de Uruks voorzien van een upgrade in Lord of the Hunt. Met de toevoeging van de downloadable content verschijnen namelijk de zogenaamde Beastmaster Uruks: gevaarlijke Uruk-hai die hun eigen, unieke mount hebben. Waarop wij ons afvroegen of de mounts van de Beastmasters willekeurig verschijnen of dat ze met een unieke Uruk mee-levellen. Monolith stelde niet teleur:
They have their own personal mounts based on the new species we are introducing in the Lord of the Hunt
Lord of the Hunt brengt verder nieuwe titels voor Uruk Captains, een verse jagersoutfit voor Talion en een aantal Runes die je overgenomen monsters sterker maken. In totaal moet het verhaal van Torvin in Lord of the Hunt je ‘verscheidene uren’ bezighouden, aldus Monolith.

[SCREENSHOTS]
Als kers op de taart vroegen we nog even of het mogelijk was ooit een Caragor als permanent huisdier te adopteren, omdat we ze nu eenmaal zo ontzettend schattig vonden. Het antwoord was misschien niet helemaal naar wens, maar toch: aardig gepareerd, Monolith, aardig gepareerd…

You’re going to want a Caragath even more once you’ve done a mounted stealth kill.
Lord of the Hunt is vanaf nu binnen te halen op Xbox One, PlayStation 4 en Steam. De Xbox 360- en PlayStation 3-versie van de downloadable content volgt 18 november.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren