Twitch legt haar gebruikers seksuele censuur op

Twitch heeft een aanpassing in haar gedragsregels doorgevoerd nu gebleken is dat vele streamers naast gamebeelden ook de nodige vleselijkheden aan haar kijkers tonen. Wanneer presentatoren of presentatrices toch de verleiding niet kunnen weerstaan om te laten zien wat ze in huis hebben, lopen zij nu het risico om van de online dienst afgesloten te worden.

De extra toevoeging in de algemene huisregels van Twitch wordt als volgt omschreven:

Nerds are sexy, and you’re all magnificent, beautiful creatures, but let’s try and keep this about the games, shall we? Wearing no clothing or sexually suggestive clothing – including lingerie, swimsuits, pasties, and undergarments – is prohibited, as well as any full nude torsos*, which applies to both male and female broadcasters. You may have a great six-pack, but that’s better shared on the beach during a 2-on-2 volleyball game blasting “Playing with the Boys.
De enorm populaire online dienst hoopt met deze aanpassing de focus weer compleet op de games te kunnen krijgen en de gang naar een online vleesmarkt de kop in te drukken.

Hebben jullie ervaring met Twitch-presentatoren die hun exhibitionistische neigingen niet in toom kunnen houden? Moeten we bij onze streams minder of juist meer van onszelf tonen? We horen het graag.

  1.   
    Goregash's avatar

    Heel goed! Hoe ik mijzelf ook kan vermaken om naar een paar mooie tetten te staren vind ik het absurd dat dit op twitch regelmatig voor kwam. Vrouwelijke “gamers” was ineens razend populair in de afgelopen periode maar dan niet om het gamen zelf, want er zijn weinig vrouwen die echt goed zijn, het ging puur om het vlees…

    Twitch presentatoren krijgen ook gewoon betaald en lijkt me niet dat het een soort webcam sex site moet worden.

  2.   
    Flapjack's avatar

    dit is toch een standaard beleid bij (social) media ??? en anders zou dat het wel moeten zijn.

  3.   
    Flapjack's avatar

    @goregash.. precies, hoe heet die site ook weer? ohja voor dat soort dingen kun je beter naar chatroulette gaan…

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Als iemand in zijn of haar zwemkleding wilt streamen dan moet die persoon dat toch lekker kunnen doen.

    Ik begrijp een beleid tegen volledige naaktheid, maar ja, vrouwen die zeer schaars gekleed gaan moeten het meestal ook niet hebben van hun persoonlijkheid, dat is meestal ook niet waarom ze op Twitch gevolgd worden.

  5.   
    WoKingNL's avatar

    ik begreep dat veel ex camgirls op twitch gingen streamen in schaars geklede outfits omdat het meer geld verdiende dan de eerdergenoemde bezigheid. prima zaak om twitch meer op hun primary doel te richten!

  6.   
    Thijs.'s avatar

    das pech, extra kijkers omdat je boobies heb werkt niet meer

  7.   
    D_Dog's avatar

    Walgelijk die censuur. Leven we in Noord Korea? Iran? Dit is BE-LA-CHE-LIJK! 😡

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Mooi, Twitch moet over gamen gaan en niks anders. Dit is goed boven water komen drijven naar de vele PS4 Playroom streams waar vaker naakte mensen te zien waren.

    Ik heb zelf geen probleem met naaktheid, iedereen is zo geboren. Maar waar ik een probleem mee heb, dat mensen diensten hiervoor gebruiken waar het niet voor bedoeld is en om meer aandacht te krijgen. Ikzelf heb het ook al meegemaakt, waar gigantische inkijk was of “per ongeluk” een borst uit een truitje vliegt.

    Het is allemaal begonnen met social media, even later kregen mensen door dat ze meer aandacht kregen als ze getint op foto’s stonden. Dit heeft zich verder en verder geëvolueerd dat veel mensen nu ook geslachtdelen beginnen te laten zien.

    Ook in blogs, video’s op YouTube en Facebook komt het ook steeds meer voor, waaronder intieme piercings waar ze trots een foto maken en gewoon overal posten.

    Wat mij ook opvalt en dan vooral naar jongere meiden rond de leeftijd van 12 t/m 18. Die gaan tegenwoordig ook erg schaars gekleed, niet alleen op social media maar ook onder school periodes. Korte rokjes, topjes waar hun borsten half uitkomen etc. Ik zou als ouder dat niet toelaten, maar ik denk gewoon dat dit een nieuwe “schaamteloze” generatie is die alles doen om aandacht te krijgen.

    Maar van de ander kant worden zo’n mensen ook snel beïnvloed door media en celebrities die veel van dit soort zaken in het nieuws zetten, mensen gaan zich zo ook gedragen.

    Maar vervolgens vragen ze zich wel af waarom dat ze vaker worden lastig gevallen, of verkeerde mensen achterz zich aankrijgen.

  9.   
    YuiNyan's avatar

    werd tijd al die mensen die expres met gigantische inkijk gingen streamen werden behoorlijk irritant.