Nieuwe Gears of War is geen reboot

Microsoft en Black Tusk Studios hebben grote plannen met Gears of War. Mede dankzij het binnenhalen van Gears-veteraan Rod Fergusson heeft men volop kennis en ervaring in huis om weer een briljant deel te maken. Xbox-baas Phil Spencer erkent dat veel gamers toch wel teleurgesteld waren in Gears of War: Judgement. Des te meer reden voor Microsoft en Black Tusk om zich te revancheren.

De ontwikkelaars zien Gears of War voor de Xbox One dan ook niet als een reboot. Het is een nieuw deel, dat net zo tof als de eerste trilogie moet worden. Microsoft wil dan ook voor vele jaren in de franchise investeren, zo vertelt Spencer:

I wouldn’t call it a reboot because I don’t think the franchise necessarily needs that. I know [Gears of War: Judgement] didn’t hit everybody’s needs and desires in terms of what they wanted. But I think we can continue, but we can also – we have a new team, Rod Fergusson there to really help with the continuity. I think we can make sure that we’re investing in this thing for the next decade, which is how I want to think about it.
Ondanks dat Spencer het dus geen reboot wil noemen, geeft hij wel de voorkeur naar het terugkeren naar het gevoel van de oude trilogie. Wellicht weer met Marcus, Dom, Cole en Baird?

  1.   
    WoKingNL's avatar

    SpoilersMet dom word moeilijk.Spoilers

  2.   
    ChielB's avatar

    Interactieve flashbacks zijn een makkelijke oplossing, al doelt Spencer er ook op dat hij vooral het oude gevoel weer terug wil brengen naar de game. De eerste Gears-games hadden toch iets speciaals.

  3.   
    jimmymenNL's avatar

    het moet niet weer met dezelfde hoofdpersonen vind ik ,gewoon hele nieuwe personen is veel vetter 😀

  4.   
    gamepower's avatar

    dat hoor ik graag, een nieuwe gears zegt niemand als trotse bezitter van een xbox nee tegen!
    zelfde met de halo reeks, dat zijn game waar de xbox zich onderscheid van de rest van de concurrentie

    zelfde verhaal bij de uncharted reeks bij de ps, alleen blijft het maar duren bij onze jap vrienden

  5.   
    Noice!'s avatar

    Hopen dat de Halo MCC navolging krijgt en we ook een GoW collecfie krijgen. Heerlijk om voor €50 ff het geheugen op te kunnen frissen een jaar voor de release van de echte. Overigens hoop ik op eenzelfde bundel van Uncharted. Normaal ben ik niet zo van de remakes, maar als het een collectie betreft van dit soort genre- en console bepalende games dan zie ik ze graag komen. Hopen dat de nieuwe GoW de multiplayer niet vergeet; wat was die fun vroeger!

  6.   
    JV0472's avatar

    gamepower schreef, "dat hoor ik graag, een nieuwe gears zegt niemand als trotse bezitter van een xbox nee tegen!
    zelfde met de halo reeks, dat zijn game waar de xbox zich onderscheid van de rest van de concurrentie
    zelfde verhaal bij de uncharted reeks bij de ps, alleen blijft het maar duren bij onze jap vrienden"

    En hier gaan we weer …

  7.   
    Metalhead95's avatar

    Hyped sowieso !!!! Xbox one heeft echt bout games nu maar als gow uitkomt ga ik hem wel aanschaffen 😀