Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

In gesprek met: Mike van de Nederlandse indiegame Verdun

Op Firstlook spraken we Mike, één van de breinen achter Verdun. Deze squad-based multiplayergame neemt je mee naar de Eerste Wereldoorlog, die vooral werd gekenmerkt door gevechten in loopgraven. Hoe maakt de ontwikkelaar dit leuk en welke uitdagingen komen er kijken bij het ontwikkelen van zo’n grote game met zo’n klein team? Je hoort het in dit GN Interview.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    ven benieuwd ga em kijken zodra ik thuis ben

  2.   
    Jarek's avatar

    Ik ken deze game wel maar had geen idee dat het een game van Nederlandse bodem was. Super vet!

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Eind 2013 heb ik Verdun gespeeld, toen hadden ze een gratis alpha vrijgegeven op hun officiële website. Pas later dit jaar is Verdun pas op Steam verschenen, dat het om een Nederlandse indie developer gaat, wist ik al vanaf het begin.

    Maar ik snap de vergelijking niet tussen Verdun en Arma, Operation Flashpoint. Sowieso is de eerste Operation Flashpoint Cold War Crisis hernoemd naar Arma Cold War Assault. De enige OFP games die er bestaan zijn Dragon Rising en Red River die allebei flink gefaald zijn.

    Ik denk eerder dat je Verdun kunt vergelijken met Red Orchestra 1&2, die een soort gelijklig core systeem hebben.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Heb de Early Acces nu ongeveer een jaar en de game voelt ook nog steeds niet af. Gelukkig dat ze vanaf nu vol op optimalisatie gaan richten, dat was wel nodig.

    Wat wel tof is dat ze af en toe speciale dingen doen. Zoals vorig jaar met kerst, had je een level waarbij je sneeuwballen kon gooien. Gebasseerd op de ‘christmas truce’ van 1914.

  5.   
    Overload14's avatar

    Nog nooit eerder van deze game gehoord. Dit spel lijkt toch niet echt iets voor mij maar ik vind het feit dat ze van WO1 toch nog een interessant spel kunnen maken zeer indrukwekkend

  6.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Wat grappig, Mike Hergaarden. Begin dit jaar kwamen we hem ook al tegen, toen was hij de winnaar van de Global Game Jam in Amsterdam.