Ziek: Hatred zet je in de schoenen van een massamoordenaar à la Breivik

Wij hebben absoluut niets tegen geweld in games, maar je kunt ook te ver gaan. “Hatred” is duidelijk zo’n spel dat de grens overschrijdt. In deze game stap je in de schoenen van een massamoordenaar die op een dag besluit om zijn huis uit te wandelen met een geweer en zoveel mogelijk onschuldige burgers te vermoorden.

Onderstaande gameplay-video toont enkele vrij smakeloze taferelen, waarin de hoofdpersoon onder andere zijn pistool in de mond van een om haar leven smekende vrouw drukt… waarna hij de trekker overhaalt. Ook zien we hoe andere onschuldige burgers op gruwelijke wijze verminkt worden.

De game draait op de Unreal Engine 4 en dit logo was dus ook groot in beeld te zien aan het einde van de trailer. Daar was Epic niet zo blij mee, want het bedrijf wilde niet geassocieerd worden met dit project. Epic heeft daarom geëist dat hun logo werd verwijderd – met succes. In een officiële reactie laat het bedrijf weten:

Unreal Engine 4 is available to the general public for use ‘for any lawful purpose,’ and we explicitly don’t exert any sort of creative control or censorship over projects. However, the video is using the trademarked Unreal Engine 4 logo without permission from Epic, and we’ve asked for the removal of our logo from all marketing associated with this product.
Er is niet alleen controverse ontstaan vanwege de gewelddadige inhoud van Hatred, maar ook omdat het spel volgens sommigen een politieke agenda zou hebben. De Facebook-pagina van de directeur van de ontwikkelaar onthult dat hij de Polska Liga Obrony ondersteunt, een politieke partij die bekendstaat om zijn anti-immigratiebeleid en xenofobie.

Benieuwd waar alle ophef om te doen is? Check de trailer – zonder Unreal-logo – dan hieronder. Let wel: de video geeft een nieuwe betekenis aan het woord “smakeloos”.

  1.   
    ShadyXL's avatar

    Ik had de trailer gisteren toevallig gezien. Mijn eerste reactie was wtf..

  2.   
    kmjansen's avatar

    desalniettemin, ziet het er wel goed uit.zijn meerdere games zoals dit, ff wat controversie en daarna is er niks bijzonders meer aan.

  3.   
    noah81's avatar

    Vette game man. Die ga ik wel halen.
    Het bljjft maar een game. We gamen zodat je dingen kan doen die je in het echt niet kan doen. Zelfde geld voor films.
    Moet wel voor 18+ zijn, verder moeten mensen nirt zeuren erover maar lekker knallen in het spel

  4.   
    Thijs.'s avatar

    Heb er persoonlijke niks op tegen. als meneer de ontwikkelaar ipv mensen zombies had gedaan was het super vet uitgepakt want zeg nou eerlijk de finishing moves die in de game zitten zijn zeker niet mis. ik snap eigenlijk het hele probleem ook niet je mag wel orc in mekaar hakken onthoofden etc je mag wel shooters uit brengen, denk aan modern warfare 2 in de story line waar je als Russische terrorist een heel vliegveld met onschuldige mensen neer knal daar is ook weinig opzet over geweest. Het lijkt wel dat massamoordenaar in games prima is tegen alles wat geen mens is maar zodra je mensen af ga knallen is het gelijk fout…

  5.   
    3333/3333's avatar

    Doet me heel erg denken aan de Postal-franchise, maar dan zonder humor.

  6.   
    Dannytjuh's avatar

    Haha wat is iedereen ineens op z’n teentjes getrapt! Ik koop dit spel gewoon want het is en blijft een spel, alles wat je je doet doe je in een virtuele en fictieve wereld.

    Kan niet wachten! De held spelen begint een beetje moe te worden, ik heb er zin in.

  7.   
    OnOwned's avatar

    Het alom opgehemelde GTA kan je ook je tijd steken in het afschieten en afslachten van onschuldige mensen. Enige verschil Is dat Hatred en stapje verder gaat met de gore. Dit blijft gewoon een (misschien wel goede) game met iets meer bloed dan andere.

  8.   
    Dannytjuh's avatar

    Mijn reactie staat bomvol spelfouten, sorry, net wakker :’)

  9.   
    Thundergamer's avatar

    Inderdaad ziek, net als de meeste reacties hier. Schaam jezelf als je dit er goed uit vind zien.

    Dit gaat te ver. Het is een ‘game’ die emotioneel totaal anders is dan iets zoals GTA, waar het geweld meer zinloos is, iets dat gek klinkt maar naar mijn mening veel meer toelaatbaar is. Wie dit gemaakt heeft is echt gestoord. 🙁

  10.   
    Jarek's avatar

    Ik ben het eens met de topcomment van dat youtube filmpje.

    Nu hebben bepaalde mensen weer iets om te zeggen dat games een slechte invloed hebben en verbannen moeten worden, als er weer een schietpartij op een school in amerika komt en de dader had toevallig deze game in zijn collectie zijn de rapen weer gaar. Dit kunnen we als gamers er niet bij gebruiken.

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik had het interessant gevonden als er uberhaupt een verhaal achter zat, maar aangezien de persoon in het begin van het verhaal zegt: ‘I just hate…’, dan denk ik ook van, uh WTF?

  12.   
    Danielle.k's avatar

    Snap niet wat hier mis aan is, het is fictie en zolang je dit niet in het echt uitvoert zie ik geen verschil tussen het spelen van dit of in World of Warcraft 10 onschuldige zebra`s af te knallen voor hun hoefjes of 10 tijgers om een pelt te verzamelen.

  13.   
    DexMax's avatar

    Thundergamer schreef, "Inderdaad ziek, net als de meeste reacties hier. Schaam jezelf als je dit er goed uit vind zien.
    Dit gaat te ver. Het is een ‘game’ die emotioneel totaal anders is dan iets zoals GTA, waar het geweld meer zinloos is, iets dat gek klinkt maar naar mijn mening veel meer toelaatbaar is. Wie dit gemaakt heeft is echt gestoord. 🙁 "

    En als er films worden gemaakt met soortgelijke strekking hoor je er niemand over. Ik vind dat veel mensen enorm hypocriet zijn als het hier om gaat.

  14.   
    DexMax's avatar

    Fanta$y schreef, "
    Dit kunnen we als gamers er niet bij gebruiken."

    Onzin. Gewelddadige games zullen toch wel uitgebracht worden.

  15.   
    YuiNyan's avatar

    ik snap best dat het schokkerend is maar ik heb tog wel ergere dingen gezien in films en daar hoor je nooit iemand over.

  16.   
    Flippow's avatar

    Al die ophef over een spelletje. GTA is toch ook zo geweldadig. Ben stiekem wel benieuwd hoe die is.

  17.   
    Ramong24's avatar

    Oke Oke, de game kan wat stof opwaaien en misschien wordt er een labeltje aangeplakt.
    Maar hebben we niet al games of scenes uit deze game die hier deels al op lijken?
    Zoals met GTA en CoD met de missie ‘ No Russian ‘ ?
    Zou dit niet al de druppel geweest moeten zijn? En een merendeel van de gamers heeft deze games gespeeld.
    Ja, ik ook! Dus gaan we nu niet te ver met onze conclusies? Laatst werd GTA 5 nog gebruikt voor IS doeleinden.
    Moet deze game dan niet allang zijn verboden aangezien een kaartje van Boomerang al te ver gaat?!

    En Gamersnet.nl , ik lees met plezier elke dag jullie nieuws. En ik heb verder helemaal niks tegen jullie of de website.
    Maar gaat de titel van dit nieuwsitem al niet te ver?
    Jullie plakken hier wel de woordjes ‘massamoordenaar’ en ‘Breivik’ aan. Is de mening van de mensen die dit artikel lezen niet al beïnvloed hierdoor? Ik vind dus de titel te ver gaan en niet de game!

    (Ik respecteer iedere zijn eigen mening die hier wordt gegeven en dit is mijn mening.)
    (Ik ben geen top schrijver, maar ik heb mijn best gedaan.)

  18.   
    Tom 2.0's avatar

    Er zijn twee kanten aan dit argument: 1. Het is ethisch onverantwoord 2. Het is maar een spelletje. Ik moet eerlijk toegeven moeite te hebben met het zien van onschuldige smekende mensen die op brutale wijze omgebracht worden. Doet me inderdaad erg denken aan de Amerikaanse schietpartijen die af en toe gebeuren. Dit soort games zijn daarom ook naar mijn mening aanstootgevend. De trailer verheerlijkt massamoord, en daar zit ook precies het verschil bij GTA, daar zie je nooit onschuldige mensen om het leven komen in de trailers.

    denk aan modern warfare 2 in de story line waar je als Russische terrorist een heel vliegveld met onschuldige mensen neer knal daar is ook weinig opzet over geweest.

    Ik kan me anders nog hele discussies herinneren daarover. Hier gaat heel veel ophef over komen. En terecht.

  19.   
    3333/3333's avatar

    Het is wel een interessante discussie. Want als deze game niet zou mogen, waarom dan niet? Slechte smaak is niet strafbaar en wij (gamers) zijn er toch van overtuigd dat het niet games zijn die er voor zorgen dat mensen er op los knallen in het echt.

    Heb de pagina van de ontwikkelaar bekeken en daar staat geen woord Spaans tussen, ze zijn heel duidelijk over de game. Ze gaan tegen de stroming in, of het de goede manier is betwijfel ik, maar daar valt tegenwoordig ook wel weer wat voor te zeggen.

  20.   
    huntedjohan's avatar

    Danielle.k schreef, "Snap niet wat hier mis aan is, het is fictie en zolang je dit niet in het echt uitvoert zie ik geen verschil tussen het spelen van dit of in World of Warcraft 10 onschuldige zebra`s af te knallen voor hun hoefjes of 10 tijgers om een pelt te verzamelen."

    Het mag een fictief spel zijn. De leefwereld van dit spel is al niet fictief en een spel wat begint met I just Hate en waarna je ongegeneerd gewoon mensen afslacht voor de lol is toch wel even iets anders als dat je door een Fictieve wereld loop en daar een zebra afslacht om op te eten. Als je dat verschil niet kun ontdekken vrees ik dat jou aanblik omtrent fictie en werkelijkheid ook ver te zoeken is.

  21.   
    gamepower's avatar

    ik heb vooral niets tegen zulke games!
    het probleem is gewoon dat er mensen zijn die een (spelleke) en de realiteit niet van elkaar kunnen scheiden!
    en als je dan het slachtoffer van zo’n labiel persoon word of iemand uit je familie , dan breekt de hel los!
    nogmaals ik heb er niets tegen en ik vind het zelfs vette gameplay, maar ik zou ook mijn naam er niet onderzetten

  22.   
    Metalhead95's avatar

    Vind het wel erg sick wat die guy heeft gedaan hoor. Maar alsnog dit is een GAME stop crying about it weetje 😕

  23.   
    Musicman88's avatar

    Erik Rommel schreef, "Doet me heel erg denken aan de Postal-franchise, maar dan zonder humor. "

    Je haalt me de woorden uit de mond, Postal heeft ook voor de nodige ophef gezorgd, net als een GTA en noem ze maar op. Op het nieuws zie je niets anders dan moorden, in films wordt het met een lekker spannend muziekje afgemaakt (en zorgt het ook wel eens voor controverse), maar als je het in een game gaat zetten dan is het ineens er weer over. Aanstellers.
    Ik wil deze game zeker spelen. Betekent niet dat ik morgen de straat op ga en zoveel mogelijk mensen probeer door hun kop te knallen.

  24.   
    Danielle.k's avatar

    huntedjohan schreef, "

    ”Danielle.k” schreef, "Snap niet wat hier mis aan is, het is fictie en zolang je dit niet in het echt uitvoert zie ik geen verschil tussen het spelen van dit of in World of Warcraft 10 onschuldige zebra`s af te knallen voor hun hoefjes of 10 tijgers om een pelt te verzamelen."

    Het mag een fictief spel zijn. De leefwereld van dit spel is al niet fictief en een spel wat begint met I just Hate en waarna je ongegeneerd gewoon mensen afslacht voor de lol is toch wel even iets anders als dat je door een Fictieve wereld loop en daar een zebra afslacht om op te eten. Als je dat verschil niet kun ontdekken vrees ik dat jou aanblik omtrent fictie en werkelijkheid ook ver te zoeken is. "

    Kan me niet herinneren dat je zebra afslacht om op te eten in WoW, schijnbaar mag in jou vreemde wereld dus wel dieren afgeslacht worden voor een paar hoefjes of leeuwen welpjes voor hun pelzen maar zodra het mensen zijn ook al is het in een fictieve wereld dan mag het niet

    Ik vind mensen als jij hypocriet.

  25.   
    DeAdSeYe's avatar

    Laat ik mijn mening ook even posten in deze discussie.

    Het is hoe Danielle.k aangeeft, de meeste mensen zijn gewoon hypocriet.

    Dus, Hatred laat mensen aan Breivik denken, aan schietpartijen op scholen, winkelcentrums etc. Maar hoe zit het dan met GTA, Assassins Creed, Hitman, Max Payne, Mafia, Soldier of Fortune, Call of Duty etc. Dagelijkse criminaliteit, “huur” moordenaars, oorlog, hoe meedogenloos de mafia kan zijn, hoe het in Mexico eraan toe gaat (Max Payne 3), huur soldaten. Zo kan ik nog uren games opnoemen met voorbeelden uit het dagelijkse leven waar ook tientallen zo niet, honderden onschuldige mensen bij omkomen. Zijn die games allemaal niet schokkend als je het vergelijkt met het dagelijkse leven, wat er allemaal gebeurd in deze wereld?

    Ik ga hier geen voorbeelden van noemen, dan ben ik nog uren bezig met alles wat in deze wereld is gebeurd. Zo kan ik elke game wel ergens mee vergelijken.

    Het is zo hypocriet als het maar kan. Mensen die geen verschil kunnen zien tussen realiteit en fictief of worden beïnvloed door films, games, alcohol of drugs hebben al een steekje los VOORDAT ze eraan beginnen en niet ACHTERAF. Het stimuleert hun psychische problemen die ze al hebben!

    Het ligt meer aan de ouders, opvoeding, omgeving waar ze zijn opgegroeid. Je moet de bron bestrijden, niet wat het “extra” stimuleert. Een fout die heel veel mensen maken!

    Ik heb ook een probleem met deze nieuws titel, deze game en Breivik staan compleet los met elkaar. Dan kunnen we allemaal bekende criminelen, oorlog misdaders, huurmoordenaars en alles gaan posten op GN omdat elke game ergens mee vergeleken kan worden……

    Ik geef je gelijk Danielle.k, veel mensen zijn zo hypocriet als het maar kan!
    De een vinden ze aanstootgevend terwijl ze het andere niet aanstootgevend vinden, terwijl beide op hetzelfde neerkomt.

  26.   
    killerking's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Laat ik mijn mening ook even posten in deze discussie.
    Het is hoe Danielle.k aangeeft, de meeste mensen zijn gewoon hypocriet.
    Dus, Hatred laat mensen aan Breivik denken, aan schietpartijen op scholen, winkelcentrums etc. Maar hoe zit het dan met GTA, Assassins Creed, Hitman, Max Payne, Mafia, Soldier of Fortune, Call of Duty etc. Dagelijkse criminaliteit, “huur” moordenaars, oorlog, hoe meedogenloos de mafia kan zijn, hoe het in Mexico eraan toe gaat (Max Payne 3), huur soldaten. Zo kan ik nog uren games opnoemen met voorbeelden uit het dagelijkse leven waar ook tientallen zo niet, honderden onschuldige mensen bij omkomen. Zijn die games allemaal niet schokkend als je het vergelijkt met het dagelijkse leven, wat er allemaal gebeurd in deze wereld?
    Ik ga hier geen voorbeelden van noemen, dan ben ik nog uren bezig met alles wat in deze wereld is gebeurd. Zo kan ik elke game wel ergens mee vergelijken.
    Het is zo hypocriet als het maar kan. Mensen die geen verschil kunnen zien tussen realiteit en fictief of worden beïnvloed door films, games, alcohol of drugs hebben al een steekje los VOORDAT ze eraan beginnen en niet ACHTERAF. Het stimuleert hun psychische problemen die ze al hebben!
    Het ligt meer aan de ouders, opvoeding, omgeving waar ze zijn opgegroeid. Je moet de bron bestrijden, niet wat het “extra” stimuleert. Een fout die heel veel mensen maken!
    Ik heb ook een probleem met deze nieuws titel, deze game en Breivik staan compleet los met elkaar. Dan kunnen we allemaal bekende criminelen, oorlog misdaders, huurmoordenaars en alles gaan posten op GN omdat elke game ergens mee vergeleken kan worden……
    Ik geef je gelijk Danielle.k, veel mensen zijn zo hypocriet als het maar kan!
    De een vinden ze aanstootgevend terwijl ze het andere niet aanstootgevend vinden, terwijl beide op hetzelfde neerkomt.
    "

    Toch past Assassins Creed niet in het rijtje want daar kan je geen onschuldige burgers doden. (het kan wel maar dan krijg je een waarschuwing en daarna desynchronisation) 🙂

  27.   
    Danielle.k's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Laat ik mijn mening ook even posten in deze discussie.
    Het is hoe Danielle.k aangeeft, de meeste mensen zijn gewoon hypocriet.
    Dus, Hatred laat mensen aan Breivik denken, aan schietpartijen op scholen, winkelcentrums etc. Maar hoe zit het dan met GTA, Assassins Creed, Hitman, Max Payne, Mafia, Soldier of Fortune, Call of Duty etc. Dagelijkse criminaliteit, “huur” moordenaars, oorlog, hoe meedogenloos de mafia kan zijn, hoe het in Mexico eraan toe gaat (Max Payne 3), huur soldaten. Zo kan ik nog uren games opnoemen met voorbeelden uit het dagelijkse leven waar ook tientallen zo niet, honderden onschuldige mensen bij omkomen. Zijn die games allemaal niet schokkend als je het vergelijkt met het dagelijkse leven, wat er allemaal gebeurd in deze wereld?
    Ik ga hier geen voorbeelden van noemen, dan ben ik nog uren bezig met alles wat in deze wereld is gebeurd. Zo kan ik elke game wel ergens mee vergelijken.
    Het is zo hypocriet als het maar kan. Mensen die geen verschil kunnen zien tussen realiteit en fictief of worden beïnvloed door films, games, alcohol of drugs hebben al een steekje los VOORDAT ze eraan beginnen en niet ACHTERAF. Het stimuleert hun psychische problemen die ze al hebben!
    Het ligt meer aan de ouders, opvoeding, omgeving waar ze zijn opgegroeid. Je moet de bron bestrijden, niet wat het “extra” stimuleert. Een fout die heel veel mensen maken!
    Ik heb ook een probleem met deze nieuws titel, deze game en Breivik staan compleet los met elkaar. Dan kunnen we allemaal bekende criminelen, oorlog misdaders, huurmoordenaars en alles gaan posten op GN omdat elke game ergens mee vergeleken kan worden……
    Ik geef je gelijk Danielle.k, veel mensen zijn zo hypocriet als het maar kan!
    De een vinden ze aanstootgevend terwijl ze het andere niet aanstootgevend vinden, terwijl beide op hetzelfde neerkomt.
    "

    Bedankt DeAdSeYe,
    Gelukkig zijn er mensen die begrijpen wat ik bedoel, ik ben (vind ik althans :D) fatsoenlijk opgevoed (ook al kan ik af en toe me broertje wel killen :D) maar dat doe ik niet want ik hou ook weer enorm veel van hem, zolang ik de realiteit en fictie kan onderscheiden vinden mijn ouders het prima dat ik games speel ook al zijn het games als GTA waar je iemand met een honkbal knuppel kan bewerken.

    Toch wel apart dat Gamersnet Call of Duty: Modern Warfar 2 een 9.8 gaf, die 0.2 puntjes minder was zeker vanwege de Airport Massacre Scene waarin je onschuldige burgers roekeloos kon afschieten.

  28.   
    gamepower's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Laat ik mijn mening ook even posten in deze discussie.
    Het is hoe Danielle.k aangeeft, de meeste mensen zijn gewoon hypocriet.
    Dus, Hatred laat mensen aan Breivik denken, aan schietpartijen op scholen, winkelcentrums etc. Maar hoe zit het dan met GTA, Assassins Creed, Hitman, Max Payne, Mafia, Soldier of Fortune, Call of Duty etc. Dagelijkse criminaliteit, “huur” moordenaars, oorlog, hoe meedogenloos de mafia kan zijn, hoe het in Mexico eraan toe gaat (Max Payne 3), huur soldaten. Zo kan ik nog uren games opnoemen met voorbeelden uit het dagelijkse leven waar ook tientallen zo niet, honderden onschuldige mensen bij omkomen. Zijn die games allemaal niet schokkend als je het vergelijkt met het dagelijkse leven, wat er allemaal gebeurd in deze wereld?
    Ik ga hier geen voorbeelden van noemen, dan ben ik nog uren bezig met alles wat in deze wereld is gebeurd. Zo kan ik elke game wel ergens mee vergelijken.
    Het is zo hypocriet als het maar kan. Mensen die geen verschil kunnen zien tussen realiteit en fictief of worden beïnvloed door films, games, alcohol of drugs hebben al een steekje los VOORDAT ze eraan beginnen en niet ACHTERAF. Het stimuleert hun psychische problemen die ze al hebben!
    Het ligt meer aan de ouders, opvoeding, omgeving waar ze zijn opgegroeid. Je moet de bron bestrijden, niet wat het “extra” stimuleert. Een fout die heel veel mensen maken!
    Ik heb ook een probleem met deze nieuws titel, deze game en Breivik staan compleet los met elkaar. Dan kunnen we allemaal bekende criminelen, oorlog misdaders, huurmoordenaars en alles gaan posten op GN omdat elke game ergens mee vergeleken kan worden……
    Ik geef je gelijk Danielle.k, veel mensen zijn zo hypocriet als het maar kan!
    De een vinden ze aanstootgevend terwijl ze het andere niet aanstootgevend vinden, terwijl beide op hetzelfde neerkomt.
    "

    ik geef je bij deze ook gedeeltelijk gelijk, maar het feit is wel dat er zo’n labiele gasten rondlopen!
    daar kunnen wij als normale gamer niet aan doen, maar toch gebeuren er soms domme dingen…..door films, series en games en dit zijn idd gasten die vooraf al problemen hadden en die net die druppel nodig hebben om los te barsten… moeten ze daarom games gaan verbieden NEE!
    ze moeten mss wel wat meer de regels gaan toepassen 18+ game niet verkopen aan kinderen bijvoorbeeld!
    laten we het eens anders zeggen, hoe zou je reageren als morgen 1 van je kinderen of je vrouw door zo’n labiel persoon word afgeslacht? en wetend dat hij zijn daden uit games of films geeft gehaald?
    want draai en keer hoe je wil, maar het gebeurd WEL

  29.   
    DeAdSeYe's avatar

    gamepower schreef, "

    ”DeAdSeYe” schreef, "…
    "

    ik geef je bij deze ook gedeeltelijk gelijk, maar het feit is wel dat er zo’n labiele gasten rondlopen!
    daar kunnen wij als normale gamer niet aan doen, maar toch gebeuren er soms domme dingen…..door films, series en games en dit zijn idd gasten die vooraf al problemen hadden en die net die druppel nodig hebben om los te barsten… moeten ze daarom games gaan verbieden NEE!
    ze moeten mss wel wat meer de regels gaan toepassen 18+ game niet verkopen aan kinderen bijvoorbeeld!
    laten we het eens anders zeggen, hoe zou je reageren als morgen 1 van je kinderen of je vrouw door zo’n labiel persoon word afgeslacht? en wetend dat hij zijn daden uit games of films geeft gehaald?
    want draai en keer hoe je wil, maar het gebeurd WEL
    "

    18+ mogen niet verkocht worden aan minderjarige, hier staat een fikse boeten van €2500 op. Het leuke van Nederland is, alleen fysieke shops worden gecontroleerd. Alle webshops kunnen minderjarige alles bestellen wat ze willen. Vanaf je 12de kan je een eigen banknummer aanvragen, met andere woorden, ook online bestellen.
    Psychopaten lopen inderdaad rond, maar we kunnen hier niet de games, films, muziek of wat dan ook de schuld voor geven wanneer ze het extra vonkje geven. Ze moeten de bron aanpakken waar het allemaal mee begint, en niet de dingen die extra stimuleren. Zo kunnen we net zo goed alles gaan verbieden, elke psychopaat is verschillend dus ze hebben ook allemaal een ander vonkje nodig om op hun ideeën te komen.

    De ene psychopaat krijgt z’n vonkje van Hatred, terwijl de andere psychopaat z’n vonkje krijgt bij GTA en een ander psychopaat van de game …..

    Heb zelfs een keer meegemaakt dat iemand agressief werd als je in een plastic fles kneep. Dit was het vonkje voor hem om agressief te worden. Is deze meneer niet goed bij z’n hoofd of is het de fles schuld? Stel deze vraag opnieuw, maar dan met games! Ik zou liever naar de bron willen zoeken WAAROM deze meneer agressief wordt als je in een plastic fles knijpt.

    Mij gaat er altijd erom wat er allemaal vooraf speelde, de bron van z’n psychische problemen en niet wat het extra stimuleert. Nogmaals, elke psychopaat heeft een ander vonkje nodig en soms zijn dit gewoon dagelijkse dingen die ook niks met moorden of wat dan ook te maken hebben. Je blijft het altijd houden, het zal altijd blijven bestaan.

  30.   
    LXZ-76's avatar

    Als ik de eerdere reacties zie snap ik ze wel. Vervang de mensen door zombies en de geweldadigheid verschilt niets met de huidige games van vandaag de dag. Zelfs de gore vind ik nog mee vallen als je het vergelijkt met de eerste Gears of War destijds of met Manhunt. Dat het idee is om een spree killer te worden met als doel zoveel mogelijk onschuldige mensen over de kling te jagen, is zacht gezegd smakeloos.
    Moet een game hierom verboden worden? Nee zoals eerder is aangeduid verschilt de game niet zo veel met andere. Wel is het belangrijk dat hier geen onvolwassene mee geconfronteerd worden.

    Dat je voor de wet na je 18e als volwassene wordt behandeld, betekent niet dat je ook echt volwassen bent.

  31.   
    Cyart's avatar

    eindelijk een spel waar jij et monster bent en ook een keer geen zombies is een hele opluchting, als et zombies waren had ik geen interesse,

    en eindelijk ook keer een developer die de ballen heeft om zo iets te maken, niks van het moet voor iedereen speelbaar zijn,

    oh dit spel kan echt niet!… speel et dan niet

  32.   
    Papachico's avatar

    Thundergamer schreef, "Inderdaad ziek, net als de meeste reacties hier. Schaam jezelf als je dit er goed uit vind zien.
    Dit gaat te ver. Het is een ‘game’ die emotioneel totaal anders is dan iets zoals GTA, waar het geweld meer zinloos is, iets dat gek klinkt maar naar mijn mening veel meer toelaatbaar is. Wie dit gemaakt heeft is echt gestoord. 🙁 "

    Je moet niet zo fucking huilen hypocriet.. Als t zombies waren geweest of aliens had je t waarschijnlijk wel ineens goed gevonden. Waarom eigenlijk? omdat zombies en/of aliens niet bestaan? Je zou jezelf moeten schamen. Of t nou dieren. mensen/ zombies of aliens zijn maakt geen ene reet uit aangezien t voor de rest allemaal tzelfde is. t slachten, t neermaaien alles. Jij vindt GTA zinloos geweld? Omdat die shit namelijk niet kan ofzo? Serieus als jij GTA normaal vindt en dit ineens te ver vindt gaan, ben je echt een fucking retard gewoon haha.

  33.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Vind het persoonlijk wel meevallen allemaal, er zijn wel meer spellen waarin je ongeveer hetzelfde kan doen. Maar dat terzijde, vind het wel apart dat je hier als nieuwswebsite zelf een mening over geeft. Ik dacht dat je in een nieuwsbericht zo objectief mogelijk hoort te blijven