Game-ontwikkelaars praten over intimidatie en seksisme in de game-industrie

De actuele #GamerGate-controverse heeft geleid tot een hernieuwde discussie over seksisme in videogames. Veel gamers en ontwikkelaars zijn namelijk van mening dat de game-industrie anno 2014 nog steeds zeer vrouwonvriendelijk is. In een nieuwe documentaire, die is opgenomen tussen maart en mei van dit jaar (dus nog voor de #GamerGate-ophef), praten enkele indie-ontwikkelaars hierover.

Onder andere Zoe Quinn (Depression Quest) en Catt Small (Code Liberation) praten over de persoonlijke aanvallen en intimidatie die zij de afgelopen jaren als vrouwelijke game-ontwikkelaar hebben moeten doorstaan. Hun verhalen zijn best heftig, dus het is zeker de moeite waard om dit fragment van de aankomende documentaire “GameLoading: Rise of the Indies ” even te bekijken.

  1.   
    GrijzeVos's avatar

    Ik vind het allemaal erg overdreven op japanse games na dan.

  2.   
    Noice!'s avatar

    Dit is hetzelfde als racisme of homofobie aan de kaak stellen: je voornaamste publiek zijn witte, (wss) heteroseksuele jongens/mannen van tussen de 13 en 30. Typisch een groep die zelden het vermogen kan opbrengen zich te verplaatsen in een ander, om een open mind te hebben en écht na te denken hoe de wereld in elkaar steekt. Dan heb je helaas aan de andere kant weer minderheden die de “golf van verontwaardiging” pakken en meerijden zolang ze kunnen omdat ze dit exposure, aandacht en subsequently sales oplevert. Een film als deze zal niemand de ogen openen, dit zal de woede en het onbegrip enkel versterken…want in zon tijd leven we nu eenmaal…

  3.   
    Broodbeleg's avatar

    Hey Gamergate op GN. Moet toch ook wel zeggen dat gamergate meer gaat over de relatie tussen journalist en ontwikkelaar dan sexisme en intimidatie. Of daar begon het in ieder geval mee, totdat Ms Quinn opeens Wizardchan beschuldigde van allerlei vreemde praktijken zonder bewijs te leveren…

    Rozaantjie schreef, "Dit is hetzelfde als racisme of homofobie aan de kaak stellen: je voornaamste publiek zijn witte, (wss) heteroseksuele jongens/mannen van tussen de 13 en 30. Typisch een groep die zelden het vermogen kan opbrengen zich te verplaatsen in een ander, om een open mind te hebben en écht na te denken hoe de wereld in elkaar steekt."

    lol

  4.   
    nuclearnemo's avatar

    darkmvr schreef, "Ik vind het allemaal erg overdreven op japanse games na dan."

    In Japanse games is het inderdaad de norm, maar het gekke is dat ze het daar normaal vinden (alhoewel ze daar wel meer dingen normaal vinden…).

    Maar goed ontopic: Ik vind het zowiezo schandalig dat dit gebeurd. Waarom zou een man alleen maar games mogen ontwikkelen? Iedereen mag doen wat hij/zij wil doen. Als je het daar niet mee eens bent meld ik je aan voor een one way trip naar de zon….

  5.   
    QTxJess's avatar

    Op verschillende sites vind je onderzoeken waarin staat dat de helft van de gamers uit vrouwen bestaat. Er is natuurlijk discussie over wat die vrouwen dan spelen (uurtje cooking mama zeker?), en het zal best dat vrouwen meer van de handheld zijn en mannen meer van de console, maar ik heb het idee dat ’n pc nogal vaak wordt vergeten. Ik weet bijna zeker dat het bij de PC zeker wel 50/50 kan zijn.

    Mijn favoriete platforms zijn ook m’n 3DS en mijn computertje, maar het betekent niet dat ik dus nooit game, of een keer per week ’n uurtje pokemon speel. (daarbij zijn pokemon en cooking mama gewoon super toffe games)

    Ik wil ook niet perse dat er nu alleen nog maar vrouwen in hoofdrollen komen en dat alle Super Mario games maar in de ban moeten vanwege de situatie waar Peach steeds in wordt gezet, maar veel games kunnen wel wat meer ass-kicking vrouwen gebruiken, imo. Daarbij zijn meer vrouwelijke ontwikkelaars e.d. ook welkom (:

  6.   
    3333/3333's avatar

    Rozaantjie schreef, "Dit is hetzelfde als racisme of homofobie aan de kaak stellen: je voornaamste publiek zijn witte, (wss) heteroseksuele jongens/mannen van tussen de 13 en 30. Typisch een groep die zelden het vermogen kan opbrengen zich te verplaatsen in een ander, om een open mind te hebben en écht na te denken hoe de wereld in elkaar steekt."

    De pot verwijt de ketel…

  7.   
    Noice!'s avatar

    Erik Rommel schreef, "

    ”Rozaantjie” schreef, "Dit is hetzelfde als racisme of homofobie aan de kaak stellen: je voornaamste publiek zijn witte, (wss) heteroseksuele jongens/mannen van tussen de 13 en 30. Typisch een groep die zelden het vermogen kan opbrengen zich te verplaatsen in een ander, om een open mind te hebben en écht na te denken hoe de wereld in elkaar steekt."

    De pot verwijt de ketel…"

    Dank je dat je bevestigt wat ik reeds vermoedde. Open mind jongen, open mind…

  8.   
    3333/3333's avatar

    Ik generaliseer mensen liever niet op basis van huidskleur. Iets wat je zelf momenteel wel doet. Wat zelfreflectie zou geen kwaad kunnen.

  9.   
    Jeroenvk94's avatar

    Wel fijn dat mannen nu opeens stereotyperende figuren zijn die zich niet kunnen inleven in een ander. Zo’n verwijt getuigt nou niet echt van het feit dat je zelf ook maar een haar beter bent dan alle racisten en stereotyperende figuren die er zijn op de wereld. Je scheert nu alle mensen over 1 kam, terwijl dat helemaal niet altijd zo is.Tevens zou het geen probleem moeten zijn dat er in een game meer vrouwelijke personages zitten, OF dat een vrouw een game ontwikkelt. Een vrouwenbrein geeft juist misschien wel een hele frisse blik op de game wereld. En ja, seksisme in games, tja welke idioot gaat er dan ook elke keer weer naar de hoeren in GTA…

  10.   
    Codename_black's avatar

    Erik Rommel schreef, "Ik generaliseer mensen liever niet op basis van huidskleur. Iets wat je zelf momenteel wel doet. Wat zelfreflectie zou geen kwaad kunnen."

    And the winner is Erik Rommel.

  11.   
    Noice!'s avatar

    Codename_black schreef, "

    ”Erik Rommel” schreef, "Ik generaliseer mensen liever niet op basis van huidskleur. Iets wat je zelf momenteel wel doet. Wat zelfreflectie zou geen kwaad kunnen."

    And the winner is Erik Rommel.
    "

    Helaas zijn er in deze alleen maar verliezers, maar daar komen we in Nederland steeds meer achter.

  12.   
    Broodbeleg's avatar

    Jij bent zeker ook zo’n zwarte piet hater?

  13.   
    Codename_black's avatar

    Rozaantjie schreef, "

    ”Codename_black” schreef, "[quote=”Erik Rommel”].."

    And the winner is Erik Rommel.
    "

    Helaas zijn er in deze alleen maar verliezers, maar daar komen we in Nederland steeds meer achter.[/quote]
    Blijkbaar ben je de enigste verliezer hier, want je gaat namelijk niet verder op de inhoud van Erik Rommel.

    Broodbeleg schreef, "Jij bent zeker ook zo’n zwarte piet hater?"

    Hahahaha.