343 Industries kondigt Halo: Spartan Strike aan; verschijnt 14 december

Ontwikkelaar 343 Industries heeft zojuist bij IGN een gloednieuwe Halo-game aangekondigd, getiteld Halo: Spartan Strike. Waarschijnlijk raad je het al: het is de spirituele opvolger van de topdown-shooter Halo: Spartan Assault, die in 2013 verscheen voor zowel Windows 8, Windows Phone als beide Xbox-consoles.

Hoewel de games qua gameplay en grafische stijl sterk op elkaar lijken, wordt Spartan Strike geen directe opvolger van Spartan Assault, maar speelt het zich af tijdens de gebeurtenissen van de Xbox-game Halo 2. Opvallend is dat het Nederlandse Vanguard Games, die destijds meewerkte aan het vorige deel, tot nu toe nog niet is genoemd door hoofdontwikkelaar 343 Industries.

Net zo opvallend is het feit dat 343 Industries de micro-transacties volledig laat vallen. Deze waren wel aanwezig in Spartan Assault, waar het een veel aangehaald punt van kritiek was.

Halo: Spartan Strike verschijnt op 14 december voor Windows 8 en Windows Phone – waarvoor één aanschaf voor het verkrijgen van beide versies voldoende is. Naast de Windows Store zal de game ook te downloaden zijn via Steam.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren