The Evil Within met 60 fps mogelijk met vrijgegeven commando’s

Vorige week wisten wij jullie al te melden dat de framerate van The Evil Within standaard is vastgezet op 30 frames per seconde (fps), maar vandaag heeft ontwikkelaar Bethesda een aantal commando’s online geplaatst die het mogelijk maken om de framerate omhoog te schroeven naar 60 fps.

Om de commando’s in te kunnen voeren dien je eerst onderstaande stappen uit te voeren om de console te kunnen openen.

  • In Steam, right click on The Evil Within and select “properties,” then under the General tab hit “set launch options.”
  • Put this in to unlock the console: +com_allowconsole 1
  • Once the game has launched, hit the Insert key to bring down the developer console.
  • Het zogenaamde unlocken van de framerate word door Bethesda overigens niet aanbevolen. Problemen die zich voordoen met een framerate hoger dan 60 fps worden door de ontwikkelaar niet ondersteund.

    1.   
      Broodbeleg's avatar

      Welke problemen kunnen er ontstaan met een hogere framerate? Dat het er soepeler uit gaat zien? Verschrikkelijk! Daarbij komt nog dat 60fps ook een idiote lock is. Vsync wordt niet voor niets bijna altijd uitgezet.

    2.   
      3333/3333's avatar

      Physics kunnen gelinkt zijn aan de framerate. Een hogere framerate zorgt dan voor problemen bij het spelen. Bij de oude GTA games is dit ook het geval.

    3.   
      Koen's avatar

      Volgens mij zorgt deze unlock voor weinig problemen. Bethesda was in dit geval te zuinig om zelf 60 fps te ondersteunen. Ze zorgen wel dat je het op deze manier kunt doen, maar als er problemen optreden kunnen ze niet aansprakelijk worden gesteld omdat ze de game ‘gebouwd’ hebben met 30 fps in gedachte.

    4.   
      DeAdSeYe's avatar

      Precies, The Evil Within is voor 30FPS geoptimaliseerd. Het is hoe Erik Rommel zegt, physics kan gelinkt zijn aan de framerate. Niet alleen de physics kan raar gaan doen, ook animaties van personages of graphics glitches kunnen gaan optreden.

      30FPS locked op de PC zegt mij meer als genoeg, slechte console port!

    5.   
      Thabigmanx's avatar

      Ik heb er geen last van. Ben me erg goed met de game aan het vermaken op men laptopje