Michael Pachter: Verkoop new-gen-versie GTA 5 valt in het niet bij last-gen

Analist Michael Pachter heeft weer eens van zich doen spreken. Deze keer deelt de voorspeller zijn mening omtrent de new-gen-versie van Grand Theft Auto 5. Volgens Pachter zullen de verkopen voor de PlayStation 4 en Xbox One in het niet vallen vergeleken met de eerdere verkopen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Pachter vertelde tegelijk met het GTA 5-nieuws meer te verwachten van de nieuwe Call of Duty:

We expect an increase in Call of Duty sales this year due to the free upgrade feature, Day Zero access, less competition (EA’s Battlefield Hardline launches in the March 2015 quarter, and sales of Take-Two’s Grand Theft Auto V on next-gen consoles should pale in comparison to sales of the current-gen version of the game last year), and likely improved review scores driven by a three-year development, up from two-year development cycles for previous iterations.
Een open deur dat GTA 5 minder gaat verkopen, gezien het gigantische succes van de last-gen-versie? En zal Call of Duty: Advanced Warfare het beter kunnen doen dan Call of Duty: Ghosts? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    Andrevantoever's avatar

    Ook wel logisch want er is nog steeds een super grote meerderheid die die New-gen consoles nog niet heeft aangeschaft, dus dan is het ook niet gek dat GTA 5 voor de PS4 en Xbox One minder gaat verkopen dan PS3 en Xbox 360.

  2.   
    bullet0verdose's avatar

    dat sommige mensen die ze al voor de last gen hebben gehaald niet nog een keer de game gaan kopen op de new gen..

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ja dit had iedereeen wel kunnen verzinnen er staan veel meer ps3 en xbox360 te wereld nu in woonkamers en grote deel heeft de game al gespeeld.
    Dus iedereen met ps4 of xbox-one zal de game niet kopen denk dat maar heel klein percentage is al verwacht ik dat de game over komende jaren nog wel verkocht gaat worden op ps4 en xbox-one.

  4.   
    Thijs.'s avatar

    Vind het raar dat deze man cod met gta sales vergelijkt. Veel mensen hebben idd gta al gespeeld maar de next gen versie is zoooooooo pretty dat is voor mij al een reden om deze game nog is te kopen en het blijft natuurlijk een fantastische franchise. ik heb zelf nooit meer zin om me ps3 aan te doen sinds ik destiny heb op de 4 dus voor mij nog meer reden om gta opnieuw te kopen

  5.   
    D_Dog's avatar

    Ik ga iig ZEKER de new gen versie van GTA V kopen. Als je kijkt dat die k*t modders de current gen/last gen hebben verpest dan moet je wel als je nog steeds safe GTA V wilt spelen.

  6.   
    KgUnl!mited's avatar

    Geen lastige beredenering. Met een beetje google werk kom je al snel tot dezelfde conclusie.
    In maart dit jaar waren de GTA verkopen: 30 miljoen exemplaren
    PS4: 7 miljoen exemplaren
    Xbox one: 5 miljoen exemplaren
    Uiteraard zijn de console verkopen vanaf maart vele malen sneller gestegen dan de gta verkopen.
    Maar hieruit kun je concluderen dat al zouden alle potentiële kopers op de new gen consoles GTA 5 binnenhalen,
    de kans klein is dat de verkoopaantallen worden overschreden.

  7.   
    Hillianii's avatar

    Andrevantoever schreef, "Ook wel logisch want er is nog steeds een super grote meerderheid die die New-gen consoles nog niet heeft aangeschaft, dus dan is het ook niet gek dat GTA 5 voor de PS4 en Xbox One minder gaat verkopen dan PS3 en Xbox 360.
    "

    +1

    Maar met de tijd zal uiteindelijk wel de meeste mensen een PS4 aanschaffen 😳

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik heb hem op de ps3 maar ga hem zeker nog op de ps4 aanschaffen nog een keer, wil het graag nog een keer spelen op de nieuwe console.