Pc-versie Assassin’s Creed: Rogue eindelijk bevestigd

Het is een uitzonderlijk jaar voor Assassin’s Creed-fans. Aan het begin van 2014 verschenen immers Assassin’s Creed: Freedom Cry en Assassin’s Creed: Liberation HD en nu staan er in november ook nog eens twee Assassin’s Creed-games in de planning. PlayStation 4-, Xbox One-, en pc-gamers kunnen aan de slag in het Parijs ten tijde van de Franse Revolutie met Assassin’s Creed: Unity. PlayStation 3- en Xbox 360-gamers kunnen daarnaast met Assassin’s Creed: Rogue voor het eerst een tempelier besturen.

De afgelopen weken verschenen er al enkele geruchten dat Assassin’s Creed: Rogue ook gewoon een pc-versie zou krijgen en nu is dit dan ook eindelijk bevestigd door Ubisoft. Dit betekent echter niet dat pc-gamers op 13 november direct met Unity en Rogue aan de slag kunnen, want de pc-versie van Assassin’s Creed: Rogue laat nog even op zich wachten. De pc-variant van Rogue staat namelijk pas op de planning om begin 2015 te verschijnen.

Nu bekend is dat Assassin’s Creed: Rogue ook naar de pc komt, is het natuurlijk wachten tot er ook een versie voor de PlayStation 4 en Xbox One aangekondigd wordt. Hierover houdt Ubisoft vooralsnog zijn lippen stijf op elkaar.

 1.   
  gatemaster64's avatar

  nice!
  ga ik dan waarschijnlijk wel halen als hij op pc komt! ๐Ÿ˜€

 2.   
  Hitman047's avatar

  Wie had dat gedacht… ๐Ÿ˜ณ

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Wie had dat gedacht… ๐Ÿ˜ณ "

  Een zeer grote verrassing inderdaad. ๐Ÿ˜›

 4.   
  tijn80's avatar

  Nu de next gens nog en we zijn compleet ๐Ÿ˜‰

 5.   
  thijsknvb's avatar

  Didn’t see that one coming !

 6.   
  petiertje's avatar

  Dit ga ik wel even in de gaten houden denk ik. Ik ben geen groots fan van AC games, maar de 2 die ik gespeeld heb (1 en 3) vond ik wel erg leuk. Het idee achter dit verhaal spreekt mij wel aan.

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Mijn god, wat een massa productie bij Ubisoft. In een jaar tijd zie je talloze namen, aankondigingen, versies, trailers van verschillende Assassins Creed delen.

  Ik zit nog altijd in Brotherhood waar ik moeite mee heb om het uit te spelen. Zo’n gigantische slechte combat, in mijn ogen dan.

  Maar ik hou niet meer bij hoe en wat, om het half jaar zie je weer nieuwe namen verschijnen. Dit is gewoon niet meer leuk, het gaat op een lopende band eruit.

 8.   
  kmjansen's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Wie had dat gedacht… ๐Ÿ˜ณ "

  Ik wel, roque draait op de black flag engine, en die is cross gen, dus zowel voor last gen, en next gen en pc, dus was te verwachten, dus ps4 versie komt zeker ook.

 9.   
  Musicman88's avatar

  Zeer mooi. En dat ze ‘m niet te vroeg in 2015 plannen. Eerst eens goed met Unity aan de slag. GTAV geeft begin 2015 ook al een mooie invulling. Iemand nog een idee of we The Division vroeg of laat in 2015 moeten verwachten?
  Als Rogue ergens daartussen een mooi plekje kan krijgen kom ik de komende tijden mijn huis niet meer uit ๐Ÿ˜€

 10.   
  kmjansen's avatar

  ”Musicman88″ schreef, "Zeer mooi. En dat ze ‘m niet te vroeg in 2015 plannen. Eerst eens goed met Unity aan de slag. GTAV geeft begin 2015 ook al een mooie invulling. Iemand nog een idee of we The Division vroeg of laat in 2015 moeten verwachten?
  Als Rogue ergens daartussen een mooi plekje kan krijgen kom ik de komende tijden mijn huis niet meer uit ๐Ÿ˜€ "

  Ik zou The Division maar als eind 2015 houden op zijn vroegst Q3 2015

 11.   
  Thijs.'s avatar

  is rogue niet gewoon blackflag 2.0

 12.   
  DonPulliany's avatar

  Ik verwacht hem ook wel op de PS4 als PSN titel ๐Ÿ˜›

 13.   
  FireBallz's avatar

  Thijs. schreef, "is rogue niet gewoon blackflag 2.0"

  zeker, alleen er is gezeik dat het tussen III en IIII BlackFlag inzit dus is het blijbaar niet blackflag 2.0 . ik vond black flag trouwens een ramp.

 14.   
  FireBallz's avatar

  ga eerder voor AC unity, meer aandacht aan besteed denk ik. En sowieso ben ik meer overtuigd van Unity dan van Rogue na jullie Hands-on.

 15.   
  Musicman88's avatar

  kmjansen schreef, "Ik zou The Division maar als eind 2015 houden op zijn vroegst Q3 2015"

  Damn, dat gaat dan nog even flink wachten worden, maar ik had al zo’n vermoeden bij de game.

  Even terug OT:

  ”JaChKa1802″ schreef, "ga eerder voor AC unity, meer aandacht aan besteed denk ik. En sowieso ben ik meer overtuigd van Unity dan van Rogue na jullie Hands-on. "

  Unity is zeker meer aandacht aan besteedt, dat hoor je wel bij de hands-on review van Unity. Meer dan 4 jaar ontwikkeling geloof ik. De hele gameplay is daar ook flink onder handen genomen. Neemt niet het feit weg dat ik toch wel een beetje nieuwsgierig ben naar de kant van de Templars in Rogue. Zal dan wel weer als bij AC3 en AC4 Black Flag gewoon flink om je heen hakken zijn en tientallen tegenstanders neer maaien zijn, maar ik ben wel erg benieuwd naar het verhaal hier achter. ๐Ÿ™„