Tekenfilmserie Guardians of the Galaxy in de maak

Na het grote succes van de zomer blockbuster Guardians of the Galaxy, komt de zender Disney XD in 2015 met een animatieserie over de buitenaardse superhelden. Dit nieuws werd vrijdag tijdens de New York Comic Con bekend gemaakt. De serie zal geproduceerd gaan worden door Marvel Television en zal worden uitgezonden in het “Marvel Universe” blok op de zender van Disney. Andere tekenfilmseries in dit blok zijn onder andere Avengers Assemble en Hulk and the Agents of SMASH.

Het verhaal zal zich net als de film af gaan spelen rondom avonturier Peter Quill, ook wel bekend als Star-Lord, die het universum moet beschermen tegen het kwaad. Dit doet hij samen met de buitenbeentjes Rocket Racoon, Groot, Gamora en Drax the Destroyer.

Marvel en Disney XD hebben inmiddels ook een poster voor de serie uitgegeven, die veel weg heeft van de filmposter van eerder dit jaar.


Voordat de film uitkwam waren de Guardians of the Galaxy strips een van de minder populaire strips van Marvel Comics. Het was dan ook een grote verrassing dat de film met zijn ongewone karakters bij zowel jong als oud aansloeg. Een eigen animatieserie is daarom een logische stap voor Marvel. De serie zal voornamelijk gericht zijn op de jongere kijker, maar zal de volwassen liefhebber zeker niet uitsluiten.

De vervolg op de bioscoopfilm zal pas midden 2017 verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren