Nieuwe preview: Stonehearst Asylum


Stonehearst Asylum, de film die in eerste instantie de naam Eliza Graves kreeg, is gebaseerd op het korte verhaal The System of Doctor Tarr and Professor Fether van Edgar Allan Poe. In deze preview lees je alvast meer over de mysterieuze en spannende thriller die eerdaags gaat uitkomen.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af midden 19e eeuw in Groot-Brittanie en gaat over Edward Newgate (Jim Sturgess), die klinische ervaring op wil doen bij een psychiatrische instelling. Hij komt terecht bij het Stonehearst Insane Asylum waar Dr. Lamb (Ben Kingsley) hem onder zijn hoede neemt. Dr. Lamb is een recent afgestudeerd arts die Edward de kneepjes van het vak wel bij wil brengen. De student valt als snel voor de knappe patiente Eliza (gespeeld door Kate Beckinsale en vernoemd naar de moeder van Edgar Allan Poe), die hem waarschuwt voor de geheimen en gevaren die er schuilen binnen de instelling. Hij komt er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Omdat hij zijn nieuwe liefde in gevaar brengt door zijn zoektocht naar de waarheid over de instelling, komt hij voor een moeilijke keuze te staan.

De regisseur
Regisseur Brad Anderson heeft al een aantal spannende titels op zijn naam staan. Series waar hij aan gewerkt heeft zijn onder andere Fringe, Boardwalk Empire en The Killing. Een aantal grote films die hij geregisseerd heeft zijn The Machinist uit 2004, met Christian Bale in de hoofdrol, Transsiberian uit 2008 met Woody Harrelson en The Call uit 2013 met Halle Berry. Stonehearst Asylum lijkt dus in goede handen te zijn.


De cast
De film heeft daarnaast ook nog eens een topcast. Naast Jim Sturgess (21, Across the Universe), Kate Beckinsale (Underworld en Underworld: Evolution, The Aviator) en Ben Kingsley (Schindler’s List, Shutter Island, Iron Man 3) kunnen we ook genieten van Brendan Gleeson (Gangs of New York, Troy, Edge of Tomorrow) en Michael Caine (Batman Begins, The Prestige, Children of Men, The Dark Knight). Leuk detail is dat dit de eerste film is, na het uitkomen van Without a Clue (een Sherlock Holmes parodie) 26 jaar geleden, dat de Britse film iconen Ben Kingsley en Michael Caine weer samen te zien zijn.

Verwachting
Stonehearst Asylum beloofd een spannende thriller te gaan worden. De trailer ziet er veelbeloverd uit en gezien het werk van de regisseur en de cast zou het eigenlijk wel goed moeten komen met deze film. Volgende week kunnen jullie ons oordeel lezen in een recensie.

De film zal vanaf 23 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren